Mennyibe kerülne nekem a fogorvosképzés?
Figyelt kérdés
Ha fogorvosira akarok jelentkezni(államira), és sikerülne elvégezni és akarnék szakosodni, akkor az mennyi plusz költséggel járna? Valahol azt olvastam, hogy a 3 éves szakosodásnak a 3. évét az állam nem támogatja. Így van? ....Plusz az is érdekelne, hogy az öt év alatt az egyéb költségek terén mivel kell számolni? (Nincs közeli fogorvos ismerősöm, és fontos lenne.) Köszönöm2014. jan. 18. 00:37
1/3 anonim válasza:
Összesen 12 félévet támogat az állam, függetlenül attól, hogy hova jársz. Ha ez több, mint 12 félév, akkor a fent maradó féléveket kell kifizetned. Általában kredit alapon szoktak számolni, tehát ha csak pár tárgyad marad a végére, akkor ez nem lesz egy teljes félévnek megfelelő. Ha eleve tudod, hogy ki csúsznál az időből, akkor meg lehet próbálni előre több tárgyat felvenni, hog ybeleférjen a 12 félévbe. Persze, tudom, hogy ez nem könnyű. Én sem vagyok fogorvos, csak próbálok segíteni, hátha elindít ez az infó. tandíjat épp a napokban nézegettem, elég horror, egy millió egy félév. Nekem sajnos nem lenne rá keretem.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Igen, a tandíjra nekem sem, ezért akarnám az államit, csakhát a plusz dolgokat nem tudom. :)
2014. jan. 20. 14:08
3/3 A kérdező kommentje:
Aki még esetleg tudna még valamit erről, az írjon kérem!
2014. jan. 20. 14:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!