Egyetemisták! Nektek havonta mennyibe kerül az "egyetemi élet"?
19 E koli,ezt az ösztöndíjból állom, marad 3-4 ezrem pluszba
3 E bérlet,azt fizetik a szüleim
csak a félév elején dolgoztam mellette,de nehéz volt jól is teljesíteni :)
Lakás 39
Élelem változó átlag 22
Utazás (BKV bérlet+havi egyszer haza) 5
Egészségkárosítás is változó átlag 7
----------------------------------------
Összesen átlagosan kb. 73
Előző félévben havonta kb. 60 jött a számlámra, következő félévben kb. 120 lesz. Mivel nem szükséges a megélhetésemhez, ezért van amikor nem kapok pluszba otthonról.
-koli havi 12 ezer
-hetente hazautazás, majd vissza: 4X2X2 = 16 ezer
-kaját nagyrészt otthonról hordom, úgyhogy arra szerintem heti max 2-3 ezer megy el, úgyhogy ez mondjuk egy 10-es.
-ösztöndíjam eddig nem volt, de most nagyon remélem hogy lesz egy 10-es havonta, nem dolgozok egyetem mellett, szüleimtől kapom a pénzt
A szórakozásra költött pénzt viszont nem igazán számolnám az egyetemi kiadásokhoz, ha nem járnék egyetemre se költenék rá többet vagy kevesebbet, de arra sem megy el egy hét alatt 2-3 ezernél több.
Szerencsére nem vagyok kolis, bejárós vagyok :)
Utazás - 10 ezer (koli,kaja helyett is!! így nem olyan gáz.)
Szórakozás - 3 ezer
Telefon - 4 ezer
Államin vagyok, ösztöndíjam nincs, viszont a szüleim fizetik és vállalok alkalmi munkákat amiből szintén 20 ezer forintnyi összeg jön össze. Ezt felreteszem vagy pedig plusz dolgokra költöm, nem bírom a minimalista életet, inkább dolgozom tanulás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!