Miből érettségizzek emelt szinten?
Matematika és/vagy fizika.
Igazából az a fontos, hogy tanuld őket fakultáción, nem az, hogy emeltez belőlük. De ha meg van a tudás, akkor nem olyan nehéz emeltezni belőlük, legalábbis matekból biztos nem, tehát ha nem akarsz sok szóbelit magadnak, akkor menj matekból csak a biztosabb pontszám miatt.
VIK-n matekból lesz az első szóbeli vizsgád (GPK-t nem tudom), amin elég sokan elhasalnak, tehát erre jó felkészítő lehet a matek emelt. (Bár általában a "minden tétel és definició 100% pontosan vagy egyes" elvárás miatt buknak, szóval ez is kicsit félrebeszélés)
(Fizikát annyira nem ismerem, de a kísérletek, főleg a felszerelés miatt, elég idegesítőek lehetnek, plusz az eszé is elég szubjektív dolog, én nem kívánnám magamra, dehát én nem is vagyok jó fizikából).
Illetve még arra jó, hogy ösztönöz a tanulásra esetleg.
Szerintem egy matek emelt nem ártana. Én legalábbis matek emelt + angol felsővel mentem VIK-re. (Mondjuk én specmatos voltam szóval lehet nálunk kicsit jobban nyomatták a matekot, nem tudom)
Gépészre én a matek emeltet (csak hogy mindenképpen megtanuld - rengeteget segít első félévben, ha jó alapod van matekból), és fizika közepet ajánlom. Vagy a fizika érettségi annyira nem is fontos, infóból pl sokkal könnyebb az érettségi, viszont az nem árt, ha faktos vagy fizikából és ragad rád valami (főleg a mechanika-hőtan részek lesznek fontosak eleinte).
És itt matekból nem lesz szóbeli egyáltalán. Bár biztos tanárfüggő, de én úgy vettem észre, hogy nem szeretnek szóbeliztetni a matektanáraink, még szigorlaton sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!