A hátralévő kevesebb mint 4 hónap alatt melyik emelt szintű érettségire könnyebb felkészülni: töri vagy matek?
Figyelt kérdés
Matekból faktos vagyok, tehát az emelt szintű tananyagot elvileg megtanultam. Töriből csak egy évig voltam faktos, de utáltam mindig annyit magolni, ezért leadtam.2014. jan. 14. 23:14
1/8 savanyújóska válasza:
Matek. Van egy nagyon jó tételsor a neten, ahol az összes ki van dolgozva (2010-es és 2013-as van, értelemszerűen utóbbi kell), azokat kell megtanulni, meg nyilván emelt szintű feladatsorokat csinálni, hajrá!
2/8 anonim válasza:
Ha faktos vagy és ráadásul megy is valamennyire, akkor a matek emelt nem jelenthet gondot. Megcsinálsz 10-20 feladatsort és biztos jól fog sikerülni az érettségid.
A szóbelire meg tényleg nem nehéz felkészülni, némely tétel röhejesen egyszerű és több jó könyv is van belőle. (Bár szerintem nem árt, ha saját tételeket is írsz, azzal tanulsz is és saját gondolataid szerint rendezed, de a könyvek jó alapok hozzá)
3/8 anonim válasza:
Mindkettőre kevesebb mint egy hét alatt fel lehet készülni, ha az alapok és a kontextus megvan. Egy faktosnak nem lehet gond. Én az egész érettségire (emelt matekostul fizikástul) nem bírtam egy hétnél többet készülni. Féltem, hogy hogy fogom így bírni az egyetemet (BME) de ott is egy hét alatt készültem fel az államvizsgára, és az is ötös lett. Nem kell túl parázni a standardizált teszteket, csak tudni kell mik az elvárások.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Én eddig a matek emelt érettségihez nem éreztem magam elég erősnek, okosnak, ezért nem is készültem rá. Viszont most nagyon úgy érzem, hogy szükségem lenne rá, minimum egy 75%-ra megírjam. Ez így nagyon nehéz lenne?
2014. jan. 14. 23:53
5/8 anonim válasza:
Fel lehet. Addig csináld a feladatsorokat, amíg nem lesznek stabilan 75% felett.
6/8 anonim válasza:
nem, ennyi idő alatt bármit meg lehet tanulni. Ismétlem, bármit. Kitartás és odafigyelés kell, és nem halogatni tovább a tanulást.
7/8 anonim válasza:
Ilyen paraméterekkel matek. Oldjál meg minél több feladatsort, és nézd az órát, hogy mennyi idő. Menni fog.
8/8 anonim válasza:
Szóval egy kis kiegészítés: azért matek, mert ott sokkal többet számít az órai munka. Ha rendesen odafigyeltél az órákon, akkor az alapok a fejedben vannak, csak gyakorolni kell. A törit viszont akkor is meg kell tanulni, ha mindig nagyon figyeltél az órán. (Az előző)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!