Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Emberi erőforrás szak? Mennyir...

Emberi erőforrás szak? Mennyire nehéz?

Figyelt kérdés

Közgazdaságtani, módszertani és üzleti alapozó ismeretek, pl. matematikai, statisztika, informatika, mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, pénzügytan, gazdasági jog, marketing, számvitel, menedzsment ezekről valaki tudna bővebben is mesélni? Főleg amelyiknek köze van a matekhoz.

BGF-re szeretnék majd jelentkezni.

2014. jan. 14. 18:18
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem akarlak lebeszélni, se leszólni a szakot,de a HR-t nagyon sok helyen lenézik és amennyire én hallom nincs túl sok esély a karrierben való előrelépésre, meg egy HR-es kb. a vállalat mindenese, ő csinálja a pepecsmunkát, néhol tartja a felvételi interjúkat és rúg ki embereket, szal nem túl hálás hivatás. Sztem akkor éri meg HR-re menni,ha vagy van olyan ismerősöd aki egyből betud rakni vmi jó helyre vagy tényleg nagyon ezt akarod csinálni.

Én BGf-es vagyok, de nem HR-es, de a tárgyak nehézsége, felépítése, számonkérése kb. ugyanaz mindegyik szakon, majdnem teljesen ugyanazok, így sztem jobban megéri pénzügy-számvitelre vagy gazdmenre jelentkezni.

A tárgyakról annyi,h a matek 1 az analízis, ez a suliban a szórótárgy, nagyon sok embert elkaszálnak, szal kitartás kell hozzá, ehhez képest a matek 2 -valószínűségszámítás majdhogynem gyerekjáték. Statisztika olyan h vagy megszereted vagy meggyűlölöd. Info semmi extra: word, excel, acces, asszem volt weblapkészítés is, meg standardizálás vagymiafene acceshez, plusz alkalmazott számtechben excel és SPSS. Utóbbi kb. 2 évben úgy hallottam,h a gazdjog már elég szopatós lett. Számvitel is elég sok emberren kifog, de az is megtanulható ha szánsz rá időt. Menedzsment tárgyak egyáltalán nem parák, csak rizsázni kell. Mikro-makro is tud nehézségeket okozni, hátmég a nemzetközi :D De úgy hallottam,h az már nem kötelező tárgy. Pénzügy meg mostanában kezd keményebb lenni, kb. tavaly óta a pénzügyes tárgyak vizsgái olyan feladatokkal vannak tele, amivel soha a büdös életben nem találkoztál.

2014. jan. 14. 19:06
 2/2 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszod, még jobban utána olvasgattam és az tette fel az íre a pontot amikor megláttam az órarendet.

Azt hittem, hogy lesz egy kis matek ami még oké is lett volna, de hát nem.

Soha nem szerettem a matekot, nem is voltam belőle jó és örültem amikor gimiben végre megszabadultam tőle..szóval felejtős..

2014. jan. 14. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!