Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetek újságíró?

Hogyan lehetek újságíró?

Figyelt kérdés
A legfőbb kérdésem az lenne hogy egy OKJ-s újságíró képzéssel mennyire tudok elhelyezkedni? Nagyon elhivatott vagyok, imádok cikkeket írni és jó is vagyok benne. Erre bizonyíték hogy diákként a Zalai Hírlapba is publikáltam. Tavaly ősszel pedig megnyertem a hírlap által indított Aranytoll díjat. Egy ilyen elismerés vajon jelent előnyt, ha a szakmában akarok dolgozni?

2014. jan. 14. 00:01
 1/1 anonim ***** válasza:

Nos előnynek biztos előny, de azért kapcsolati tőkét is építened kell, ha újságíró szeretnél lenni. (sajnos azért egy állás ismeretség kérdése is, persze a tehetsége is kell hozzá, hogy meg is maradjál de ez nyilván megvan neked)

Okj képzés az egy nagy semmi, komm. média szakon végzettek sorakoznak az állásokért, na meg bölcsész diplomások. Szóval ha újságíró akarsz lenni azt hogy okj sürgősen felejtsd el, diploma nélkül senki sem vesz komolyan egy lapnál, okj-val maximum kávát főzhetsz ha sikerül elhelyezkednek az újságnál, nem cikkeket írsz. Ez a valóság.

2014. jan. 14. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!