Mi a negatívuma, ha egy szakról 1 év után másikra váltok, mert oda újraérettségizve már felvesznek?
Az én példám:
Orvosira szeretnék menni, de mondjuk nem vesznek fel, viszont Pestre biomérnökire igen, és aztán jövőre az érettségim jól sikerül és felvesznek az orvosira.
Olyasmit hallottam, akkor már ott nem bukhatok meg, viszont akkor az úgy már nem érné meg...
Tudtok valami ilyesmiről?
Az állam 12 "ingyenes" félévet támogat, az orvosi esetében ez 14 félév (mivel ott hosszabb a képzés). Ha ebből elhasználsz 2 félévet, akkor épp annyi marad, hogy csúszás nélkül befejezd a 6 éves orvosit.
Másrészről ebbe a hallgatói szerződés is beleszól, mivel 1 félév után abbahagyhatsz egy szakot bármi következmény nélkül, de 2 félév után már nem (az elhasznált félévek 50%-át kell visszafizetni). De nem tudom, hogy ezek után hogyan alakul ez az államis félévek száma dolog...elég friss még a rendszer.
De azért egy tanács: ha tudod, hogy orvosira akarsz menni, akkor ne menj biomérnökire. Inkább hagyj ki 1 évet, tanulj, dolgozz, stb. Aztán ha nem sikerül az orvosi, akkor neki vágsz a biomérnökinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!