Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan tudnék gyorsabban tanulni?

Hancock22 kérdése:

Hogyan tudnék gyorsabban tanulni?

Figyelt kérdés

Most vagyok kilencedikes és nem vagyok hozzászokva, hogy ennyit kell tanulnom.Szeretnék egy olyan módszert, ami lehetővé teszi, hogy viszonylag gyorsan tanulhassak.Két fajta kellene.Az egyik, amit egyből tudnék csinálni mert nem kell hozzá gyakorolni vagy valamit csinálni.A másik pedig, amihez több idő kell és gyakorolni kell, tehát az első ellentéte.Az is érdekelne, hogy t hogyan tanultok?Minden módszernek örülnék és menne a zöld pacsi.:)

A válaszokat nagyon megköszönném. 15/F

2014. jan. 5. 10:53
 1/5 anonim ***** válasza:
Sokat kell tanulni, és a gyakorlattal megjön a sebesség is.
2014. jan. 5. 11:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

először is, mindenki más, vkinek elég 1 óra, míg a másiknak 3 óra kell ugyanazt elsajátítani :)

(ez viszonylag kevés időbe telt)

én szöveges dolgokat (pl. töri, irodalom stb) úgy tanultam, hogy 1-2x elolvastam lassan, hogy megértsem, elképzeltem, átrágtam magam rajt , aztán félretettem és később megint 1-2x elolvastam ugyanígy (a lényeg meg is maradt)

(ez nem sok idő, de többször nekiláttam)

amit "magolni" kellett (pl. idegen nyelvű szavak) sokszor átnézegettem, többször mondogattam magamnak, elképzeltem a tárgyat vagy magát a szót magyarul és hozzáképzeltem a másik nyelven is, aztán megmaradt :)

matekot, számolásokat meg kell érteni, így elolvastam először az elméletet, aztán átnézegettem az órán megcsinált feladatokat, majd amik a könyvben voltak, de még nem csináltuk meg...megpróbáltam őket megoldani

(ez hosszabb folyamat)

én nagyon vizuális típus, és viszonylag gyorsan tanulok, tehát szerencsésnek mondhatom magam

(matekból általában elég volt a 4eshez, ha órán figyeltem és témazáró előtt átlapoztam a füzetem)

aztán vannak különböző praktikák is

pl. idegen nyelvű szavaknál: felírod a szavakat kis cetlikre és mindig húzogatod őket ki vagy felragasztod arra a tárgyra, amit jelentenek stb (én ezeket nem alkalmaztam)

2014. jan. 5. 11:53
 3/5 anonim ***** válasza:
az "(ez viszonylag kevés időbe telt)" sort ne vedd figyelembe, véletlenül hagytam bent, bocsi :)
2014. jan. 5. 12:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, még várom a többit is.Minél több módszert akarok tudni.:) Az idegen nyelv nálam maximum 10 perc, úgyhogy azzal nincs gondom.:)Ezek eddig hasznosak voltak, köszönöm!
2014. jan. 5. 12:08
 5/5 anonim válasza:
Hasonlóan könnyebb helyzetben vagyok általában én is, mint az előttem lévő válaszoló. nekem pl az idegen nyelvnél a szavak tanulása úgy szokott menni, hogy kiírom a könyvből lapra az összes szót amit tudni kell, átolvasom (mindezt este, lefekvés előtt) és másnap délelőtt megint átolvasom. Speciel én így egész sokat megjegyzek belőle. Most ez egy 10 oldalas szövegnél lehet nem annyira hatásos módszer. A többi meg órán figyelés, jegyzetelés, és azok átolvasása párszor. De a gyorsabb olvasás, ezáltal a gyorsabb tanulás gyakorlás kérdése. Bele kell jönni, aztán már gyorsabban fog menni. Ha szabadidődben is olvasgatsz, az is segíti fejleszteni ezt.
2014. jan. 5. 16:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!