Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Osztatlan tanárképzés, BA...

Osztatlan tanárképzés, BA szakról?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A problémám a következő. Rendelkezem magyar BA alapdiplomával, és szeretném megcsinálni a tanárképzést. Tudom jól, hogy még 2016-ig inditanak tanári mesterképzést, de mivel nekem sajnos nincsen minor szakom, mert egy nyelvészeti specializációt csináltam helyette, igy nem tudnám felvenni a történelmet második szakként. Továbbá úgy gondolom, hogy az osztatlan tanárképzés átgondoltabb koncepcióval rendelkezik, és jóval több pluszt adna, mint a bologna rendszer. Szóval mit gondoltok, el tudnám fogadtatni a BA képzésben megszerzett kreditjeimet magyarból, és igy az osztatlanban már csak a töri, pedagógia megy gyakorlat részt kellene teljesitenem. Köszönöm a válaszokat előre is! Ui.: Bocsi, hogy nem használtam hosszu i betűket, de sajnos nincsen a billenytűzetemen :)

2014. jan. 4. 13:24
 1/1 anonim ***** válasza:

Elméletileg szerintem lehetséges.

Jelenleg azonban lesz ezzel néhány problémád.

Mivel 2013-ban kezdett az első osztatlanos évfolyam, egyáltalán nem biztos, hogy a magasabb éves tárgyakat fel tudod venni hamarabb, hiszen a normál felvételivel bekerült hallgatók még nem tartanak ott, így lehet, hogy olyan tárgyakat kellene felvenned, amii esetleg nem is léteznek. Emiatt szerintem kicsi az esélye annak, hogy hamarabb be tudd fejezni a képzésedet, mint azok, akik sima érettségi után kezdenek neki.

Emiatt viszont el fognak fogyni az államilag támogatott féléveid, hiszen minimum hatot már elhasználtál a BA-s diplomádhoz. Így az utolsó néhány félévedlrt biztosan fizetned kellene.

Ja, és olyan biztosan nincs, hogy magyaros tárgyat már ne kelljen csinálnod, hiszen például szakmódszertant egyáltalán nem tanultál BA-n, és ha tanári MA-ra mentél volna tovább, akkor is lennének még magyaros tárgyaid.

2014. jan. 4. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!