Valaki : kérdése:
Hogyan van a diákhitel? Bárki megkaphatja, vagy kell valami nyomós ok rá? És fedezi a felsőoktatását annak, aki a 0-ról indul anyagilag? (mert mondjuk elköltözött a szüleitől, ezért ne támogatják)
Figyelt kérdés
2014. jan. 2. 22:00
1/4 anonim 

válasza:

Kétfajta diákhitel van, az 1-es a szabad felhasználású (egy félévre max. 200 000 forint, kérheted havi bontásban vagy egyszerre), ezt bármire elköltheted, albérletre, kolira, stb.
A Diákhitel 2 specifikusan a költségtérítéses tanulóknak van, ennek összege akkora, amekkora a tandíj.
Bárki megkaphatja, csak ki kell tölteni az igénylő lapot és minden hónap 15-én utalják (legalábbis a DH1-et).
2/4 anonim 

válasza:

Nem csak diákhitelből nem tudsz megélni az fix.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :))
Komolyan sokkal okosabb lettem,mert eddig semmit nem értettem az egész felsőoktatási mizériából. A diákhitel már kipipálva :D
2014. jan. 5. 15:24
4/4 anonim válasza:
Ha viszont magadat tartod el, akkor valószínűleg számíthatsz valamilyen támogatásra az iskolától, ennek azért nézz utána.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!