Végigvihető az egyetem süketként és látássérültként?
Rengetek olyan ember jár egyetemre, akinek ilyen-olyan baja van. Mivel az oktatás halló- és látóközéppontú, ezért valószínűleg nehezebb lesz az egyetemet elvégezni, mint egy "normális" embernek, de nem lehetetlen.
Sok sikert kívánok hozzá!
Hallottál már Helen Kellerről? Neki sikerült, igaz nem programozni tanult (mondjuk 100 éve nehéz is lett volna), de ő volt az első siketvak (gondolom ha ez ki van hangsúlyozva, akkor nem ő az egyetlen), aki diplomát szerzett. Ebből kiindulva neked is menni fog, a technika is segít és te látsz is valamennyire.
A tanárok nagy része ma már kivetíti az előadások diáit, amiket aztán felrak a netre, úgyhogy az anyagot te is meg tudnád szerezni - nem tudom, közelre mennyire látsz jól, de ha mások jegyzetét el tudod olvasni, akkor az is segíthet, ill. a jelelés megtanulása is lehet, hogy érdemes lenne, persze csak ha azt látod.
A vizsgákat letennéd írásban, és biztos sok másban is segítenek majd, manapság már van az egyetemeken ún. fogyatékosügyi koordinátor. A programozás ráadásul szerintem tök jó választás, ott nem nagy hátrány a sérülésed (közvete ismerek vak ill. siket programozót is), és még kereslet is van rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!