Lehet-e a szociálpedagógiát és a szociális munkát egyszerre csinálni?
Lehet és be tudod számíttatni az egyforma tárgyakat, csak annyi a kötöttség hogy egy jelentkezés alkalmával egy szakra vesznek fel..tehát elkezded az egyiket..és rá egy évre tudod elkezdeni a másik szakot újabb jelentkezéssel, és persze sikeres felvételivel.
Könnyebb az élet két szakkal ha ugyanabban az intézményben tanulod őket. Minden félév elején a másik szakon teljesített azonos vagy majdnem azonos tárgyakat beszámíttatod, kapsz felmentés oda be sem kell járnod órára ha felmentettek valamiből. Ez egy okos gondolat így tudsz egyszerre 2 diplomát csinálni én is ezt teszem..igaz én 2 teljesen különböző szakon vagyok, de így is sok tárgyat nem kellett újra tanulnom, pl. szociológia statisztika, számvitel, mikro, makro, eu jog. Szóval még különböző képzéseknél is működik a dolog mert vannak azonos tárgyak a képzésekben bőven, nemhogy ennyire hasonló típusú szakoknál..neked biztos hogy a tárgyak 40%-a is meg fog egyezni..az is kivitelezhető ha oda-vissza tudsz krediteket hozni-vinni, mert egyik tárgyat pl a második szakon hamarabb tanulod mint a másik szakon..akkor oda-vissza is spórolhatsz a kreditekkel...
Az ha elfogadták a kreditedet akkor ez eredményes vizsgajegyei is beírják..onnan többet azzal a tárggyal nem kell foglalkoznod ahogy előttem szóló is írta. Se zh se vizsga se semmi...
Én viszont nem értek egyet az előttem szólóval hogy felesleges ez a két szak elvégzése...azért lehet előny hogy mindkettő diploma megvan az életben..és nem teljesen azonos a két végzettség...persze van sok terület ahova mindkét szak megfelelő végzettséget ad..de vannak olyan helyek ahol viszont nem csereszabatos a két diploma..persze egy teljesen különböző szakkal jobban járnál..igaz akkor csak a nagy általános közismereti tárgyakat fogadják el általában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!