Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogy is vannak akkor ezek a...

Hogy is vannak akkor ezek a dolgok?

Figyelt kérdés
Kérdésem az egyetemi felvételi pontokra vonatkozik...azt szeretném kérdezni ,hogy akkor ,hogy van ez a 400+80 pont mert végülis azt értem ,hogy 200 az érettségi 200 az utolsó két év tanulmányi eredménye és 80 pont szerezhető,de ,hogy van az ,hogy aki gimnáziumból megy annak többet érnek a jegyei annál aki pl: Szakközépből megy..vagy ez nem is így van csak én hallottam így? Mert én jogász szeretnék lenni és szakközépiskolában tanulok.Át kell mennem gimnáziumba ahhoz ,hogy felvegyenek egyetemre?
2009. nov. 27. 20:22
 1/2 fhenrir ***** válasza:
100%

Nem kell átmenned, mindenkinek ugyanannyit számít. 200 két kiválasztott érettségi tárgy ami a karra kell, a másik 200-nak fele az öt érettségi tárgy százalékaiból jön, a másik fele az öt érettségi tárgy utolsó két évi jegyeiből.

Lehet duplázni a két kiválasztott tárgy pontjait és akkor az iskolai jegyek egyáltalán nem számítanak.

Pl: ha jogásznak mész és tegyük fel hogy magyarból meg töriből összehozol egy-egy 95%-os érettségit, de a másik 3 tárgyból épphogy átmész, akkor van 380 pontod. Ezt nem kell kérni automatikusan úgy számítják, ahogyan neked jobb.

2009. nov. 27. 20:30
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem! Vagy az utolsó 2 év végi + érettségi, vagy az érettségi eredmény duplázva = 400 pont.

Ezen felül, ha van nyelvvizsgád, emelt szinten érettségizel, vagy hátrányos helyzetű vagy, szerezhetsz még plusz pontokat, de max. 80-at összesen!

Szakközépből simán mehetsz egyetemre! Ha túl gyenge a suli, akkor az első évben többet kell tanulnod és kész.

2009. nov. 27. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!