Matekkal és törivel vagy matekkal és kémiával milyen irányban tudnék továbbtanulni?
Sziasztok.
Most vagyok 9.-es és semmilyen jövőképem nincs még, de nagyon sokat gondolkodok azon, hogy milyen irányban kellene továbbtanulnom. A matekot, a törit és a kémiát szeretem a legjobban. Ezek érdekelnek is régóta. A fizikához, az infóhoz, az irodalomhoz teljesen hülye vagyok. Bioszo idén nincs, de azt sem szerettem túlzottan.
Nyelvekből jó vagyok, németből most lett meg a középfokom, az angolt szeptemberben kezdtem tanulni. Nyelvi tagozatra jártok, ha ez számít valamit.
Tudnátok ajánlani valamit?
Matek+ kémia = biomérnök, vegyészmérnök, ezek jó szakmák, de tanár is lehetsz
Matek+töri= talán tanár lehetnél, de lehetsz egy jó történelmi statisztikus is (bár munkanélküli...)
A biológia a legnagyszerűbb tárgy. Ha időt szánsz rá, akkor egy csodálatos tárgyat ismersz majd meg. Nem kristály tudomány, szóval a biológiában minden van, ezért szokott nehéz lenni, ezért nem szeretik sokan.
A fizika pedig sokkal könnyebb, mint a kémia, de alapvetően hozzá hasonlít a legjobban. Törvények vannak, ahogyan a kémiában, és ez alapján történnek meg a különböző folyamatok. Számításoknál ugyanúgy jársz el, mint kémiánál, azaz megnézed milyen adataid vannak, és ez alapján számolsz az adott megfelelő képlettel.
Elfelejtettem írni, hogy kémiából is inkább a szervetlen kémia megy jobban.
A fizikát egyszerűen nem értem+nagyon rossz tanárunk van.:/
Bioszt majd jövőre meglátjuk..
Matek+kémia=vegyészmérnöki
történelem+matek+földrajz=közgazdasági
Jó kombináció lehetne feltéve, hogy van-e kedved újrajárni az egyetemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!