Nem bírok tanulni?

Figyelt kérdés
Szóval 16 éves vagyok, gimnazista. A sulival van a gondom, pontosabban azzal, hogy minden nap tanulnom kell. Nem arról van szó, hogy hülyeségnek tarom, de egyszerűen nem bírok tanulni. (így sem vagyok rossz tanuló) Beszélek 2 nyelven a magyar mellett(tényleg beszélek elég jó szinten). Szeretek írni, kreatív dolgokat csinálni, nyelveket gyakorolni, de egyszerűen a tanulástól rosszul vagyok, inkább olvasok vagy írok. A tanárok mindig azt mondják, hogyha nem tanulunk nem lesz belőlünk senki, de nekem vannak céljaim sok minden érdekel, sok minden van, amit szeretnék majd felnőttként csinálni. Nektek voltak/vannak ilyen tanulással kapcsolatos problémáitok? Mit tudok csinálni?
2013. dec. 14. 12:24
 1/1 anonim ***** válasza:
Nekem csak úgy megy a tanulás, ha rendszert építek fel és kellemes közeget teremtek hozzá. Utóbbi alatt azt értem, hogy nálam pl muszáj, kell hogy vmilyen zene szóljon a háttérben. No nem ACDC-re vagy Guns n' Roses-ra gondolok, kifejezetten komoly zene szokott általában, pl Mozart, ami nagyon jó tanulás alatt. Fontos, hogy tűzz ki konkrét időpontokat, hogy akkor ettől eddig tanulsz és ahhoz ragaszkodj. Vagy ha ez nem, akkor addig ne kelj fel, míg a kijelölt részt meg nem tanultad és utána tarts mondjuk negyed óra szünetet. A lényeg a rendszeresség, amitől semmiképpen se térj el. Eleinte nehéz betartani, de hamar hozzá lehet szokni, plusz a szervezeted is jobban preferálja, ha ugyanazokban az időpontokban kapcsolod ki az agyad, vagy pihensz le kicsit. Én különböző agyserkentő cuccokat is szedek, de egyetemi vizsgák miatt, gimiben ez még felesleges.
2013. dec. 14. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!