Kendertermesztéssel szeretnék foglalkozni. Hol szerezhetnék gyakorlati tapasztalatokat?
amúgy jó a kérdés ez engem is érdekelne, de szerintem nem legális a termesztése, még engedélyel sem. a tvben láttam egy érdekes riportot, hogy hogyan nyerik a kender kivonatot a teához. egy ilyen naracssárga dobozu osztrák/svájci tea...
a termesztönek egy kivételes engélye van, az aratáskor jelen van egy vámos, kigözlik a kivonatot, ami nem tartalmaz thc-t és a kifözöt növénymaradékot, ami tartalmaz thc-t, ez nem vicc a vámos jelenlétében, folyékony tehéntrágyával leöntik... hogy nem lehessen felhasználni.
amugy a kender többekközt egy tömitö anyag is és az eredeti farmer is kenderböl készült, azért merték a gatyát húzó lovakat cégjelként használni, mert egy gyapotból készült nadrággal ezt a mutatványt nem tudnád megcsinálni.
járj utána engem is érdekel, ha ezt szabadna termeszteni, textilt kéne belöle gyártani, arra óriási igény van...
kérlek, én a lepontozók között voltam, magyarázom
Cannabis Ruderalis illetve Cannabis Spontane = vadkender, nem pszichoaktív, egyszerű gyomnövény, sem gyógyászati, sem ipari sem reakrációs célokra nem alkalmas
Cannabis Sativa var. Sativa = Hasznos kender , különböző nemesítései alkalmasak lehetnek gyógyászati, rekreációs és ipari célokra
Cannabis Sativa var. Indica = Indiai kender, a legismertebb alfajok egyike, különbőző nemesítései alaklmasak elsősörban rekreációs és gyógyászati célokra
Ez kis bobnak: [link]
Röviden összefoglalva, bárki termeszthet bárhol, mindenféle engedély, vagy bejelentés nélkül, fémzárolt magokból, 0,2% THC tartalom alatti kendert. Csak a bizonylatokat kell megőrizni, ha kérdeznék, h mi ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!