3.5 - 3.7-es átlaggal szakiskolát vagy szakközéposkolát válasszak?
Eléggé lusta vagyok, nem tanulok, nincs mi ösztönözzön.
Matekból éppen hármas vagyok, kémia 3, fizika 3 viszont a földrajz és a bioszt kiemelten szeretem. Ezt az átlagomat is csak abból szerzem hogy órán figyelek. Ami igazán megtetszett szakma az a Műszaki cikk eladó és a Csomagászállító futár.
Saját vagy ismerősök tapasztalatát is várom válaszba, köszi! 14/F
3-as
Szerintem egyáltalán nincs előrébb ha szakközépbe megy.
Mármint ott is elvan 4 évig utána nagyon jó esettben 1 év. A környékünkön sehol nem csinálnak 1 évest szakmunkásos okj-ből.
Érettésgit is ugyanúgy 2 év felénk megszerezni.
Viszont lehet jobban járna ha szakmunkással indítana. Ok: Én 3,8 voltam áltisi.be és voltak olyanok akik jobb tanulók voltak nálam ált.isibe és szakközépben mégis megbuktak. Pedig a mi sulink nem volt olyan hű de erős, taposós.
A szakmunkás valamivel könnyebb mint egy szakközép. Azt nevetve kibírná járni szerintem ilyen átlaggal.
Egyébként meg szakmunkások esetén tudtommal nem kell választott tantárgyat csinálni érettségin mert a szakmát beszámítják. /az egyik ismerősöm csak 4 tárgyból érettségizett így onnan tudom/
1. voltam
Köszönöm hogy leírtad a tapasztalatod!
És igen, 2 év az érettségi szakmunkás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!