Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hogyan lehetne megírni egy...

Hogyan lehetne megírni egy közép szintű magyar érettségit minimum 90%-ra?

Figyelt kérdés

Hello!

Mindenáron be szeretnék kerülni jogra, azonban 2010 től lecsökkentik a felvehető helyek számát. Gondolom ez által nagyon meg fog ugrani a pontszám, és szeretnék minél jobb eredményt elérni.

A magyarral van egy kis gondom. Az előző érettségim 65% lett, ami nem egy jó eredmény. Szeretnék májusban újra érettségizni, de legalább 90%-nak kell lennie. Az írással nagy gondjaim vannak. Helyesírásom nem jó, a fogalmazással is gondok vannak. Ehhez még rájön egy nagyon szubjektív tárgy, ami egyrészt a javítótanártól függ, hogy vajon elfogadja-e azt amit én írok. Mert azért a javítókulcsot nem kellene szentírásnak venni, főleg ilyen szubjektív tárgynál.

Hogyan tudnék felkészülni?

Vennék ilyen érettségi gyakorlót, de mivel nekem nem a magyar a erősségem, ezért a fogalmazást sem tudnám jól kijavítani magamnak. Gondoltam arra, hogy elmennék magyar tanárhoz, de olyat meg nem találok a közelben. Van valakinek valami ötlete, amivel nagyon jól megtudnám írni a magyar érettségit?

2009. nov. 23. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Egy középszintű érettségivel nem vesznek fel.
2009. nov. 23. 11:28
 2/7 anonim ***** válasza:

Költségtérítésesre biztos felvennének. Nyomd meg az első évet, és, ha jó az átlagod átvesznek államira.

Egyébként hova felvételiznél?

2009. nov. 23. 11:46
 3/7 A kérdező kommentje:

Miért ne vennének fel?

Van egy emelt törim, meg most kell egy közép magyar kb.

Kell még egy nyelvvizsga és meg is lenne a max plusz pont.

Nem értem miért ne vennének fel.

Amúgy elte, ppke

2009. nov. 23. 12:19
 4/7 A kérdező kommentje:

A kérdésre legyen szíves válaszolni valaki pls.

Az érdekelne, hogy hogyan tudnám elérni a 90%+ -os

2009. nov. 23. 12:21
 5/7 anonim ***** válasza:
Már meg is válaszoltad a saját magadnak a kérdést. A magyar írásbelin tipikusan pofára megy a jegy. Én csak tudom, szövegalkotás résznél a tanárom 60/31-et adott, nem igazán bírt, aztán kértem, hogy egy másik tanár pontozza újra, ő pedig 54-et... ennyit erről.
2009. nov. 23. 15:34
 6/7 A kérdező kommentje:
Igazából én ismeretlen helyre mennék, ahol nem ismernek. Ott meg jobban számít a tudás. Legalább is remélem...
2009. nov. 23. 15:44
 7/7 anonim ***** válasza:
Hm...sztem csak a tanár a megoldás:S Esetleg (mivel azt írtad már érettségiztél) bejárhatnál magyar faktra a volt sulidba. Esetleg nézegesd a helyesírási szabályzatot, vagy nem tudom:S De arra készülj fel, h jogon tudni kell majd helyesen írni, mikor 8 oldalas fogalmazásokat kell beadni:S
2009. nov. 23. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!