Gépész/Mechatronika- vagy Biztonságtechnikai mérnök vagy Műszaki menedzser?
Hali!
Szerintetek melyik alapszakot válasszam az alábbiak közül?:
Gépészmérnök-
Mechatronikai mérnök-
Had- és Biztonságtechnikai mérnök-
Műszaki menedzser-
(Mind a 4et az Óbudai Egyetemen néztem)
Melyikkel tudok könnyen elhelyezkedni, mennyire keresettek az ilyen mérnökök stb?
Normális válaszokat, Köszönöm!
Gépész vagy Mecha
De az is számítana, hogy téged melyik érdekel ezek közül jobban.
Olvass utána mik a szak követelményei. Mert nehéz lesz olyan szakot tanulni amit nem szeretsz. Még nehezebb dolgozni is benne.
köszi!
igazából mindd érdekel és nem tudok dönteni...a biztonságtechnikai mérnök hol tud elhelyezkedni?!
Had- és biztonságtechnikai mérnöki
A végzettséggel megcélozható állások:
Biztonságtechnikai mérnök
Védelmi igazgatási szervező
Tűzvédelmi előadó
Haditechnikai mérnök
Légiirányító
Radarmérnök
Személy- és vagyonőr, biztonsági őr
A biztonságtechnikai mérnökök nagy része a vagyonvédelem szektorban helyezkedik el, de a honvédségnél is hasznos lehet.
A műszaki menedzser átmenet a mérnök és közgazdaász között, de egyikhez sem ért igazán, ezért nehezebb vele elhelyezkedni.
Manapság leginkább mechatronikát, másodsorban gépészetet éri meg tanulni a Bánkin.
Köszi!
Leginkább a Had- és Biztonságtechnikai mérnök tetszik (a nyílt nap alapján is), de ha nehéz vele elhelyezkedni ill. nem keresett szakma akkor keredek valami hasonlót.. /bár ezzel a diplomával valamelyik hivatásos szervhez akartam menni/
Van pár haverom a Bánkin, úgy tudom a mechatronikán csak egy szakirány van.
Ha gépészre mész, akkor a CAD-CAM-CNC szakirányt érdemes választani. Igaz, hogy nehéz, de könnyen lehet jó állást találni.
A géptervezők, illetve az autótechnika szakirány nem igazán keresett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!