Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szakács szakma elvégzése után...

Nagylaci93 kérdése:

Szakács szakma elvégzése után milyen iskola lehetséges hogy jobban kitanuljam a szakmát?

Figyelt kérdés

Idén végzek a szakácsként. 1,5éve hogy bele csöppentem eme remek szakmába, és úgy érzem hogy ennyi idő kevés hogy az ember megfelelően kitanulja (iskola sem a legkiválóbb volt, csak lehúz(húzott) Gyakorlati helyen sem lehet "úgy" megtanulni.


Nos vizsga után, milyen iskola, továbbképzés van, ahol jobban bele lehetne mélyülni a szakmába, hogy később sikeresebb legyen az ember?



2013. nov. 13. 23:20
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom lehet-e ezt még hivatalos úton felsőbb iskolákban tovább folytatni.


Szerintem a jó szakács ismérvei:


- tapasztalat, gyakorlat

- igényesség /tálalás, megfelelő alapanyag, stb./

- fantázia

- nyitottság az újdonságra, élelmiszerek, fűszerek, idegen kultúrák ételeinek ismerete

- kísérletező kedv

- általános közízlés ismerete. Nem árt tudni belőni egy jó étlapot, amin népszerű ízek vannak.


Én csak egy sütni-főzni és kertészkedni szerető háziasszony vagyok de sokat tanultam a főzőműsorokból, a recept oldalakról, kertész oldalakról.

A youtube-n rengeteg video van.


A kertész műsorok azért jók mert megtudtam belőle, hogy bizonyos zöldségek közül melyik mire jó.

Például melyik fajta paradicsomnak van finomabb íze, melyiknek vastagabb húsa vagy melyik levesesebb.

Gyomorbajos anyukámnak pl. már rég nem főzök fekete borssal inkább fehérrel -az finomabb is- vagy borsika fűvel.


Szóval ha nyitott szemmel jársz és mindenre odafigyelsz, aminek a konyhában vagy a tányéron a helye akkor bele fogsz botlani újdonságokba és tanulni fogsz.

De kell az idő és a tapasztalat nagyon.

2013. nov. 13. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs ilyen iskola. Amik vannak főzőiskolák az vicc kategória. Meg amit az iskolában tanulsz, nagyban eltér a gyakorlati vendéglátástól, tehát ezért sem ajánlanám.


Az iskola után olyan helyre menj dolgozni, ahol tudsz fejlődni. Aztán 1-2 évente válts munkahelyet, mivel kezdő szakácsnak nem jó egy helyen leragadni. De még később sem.

A TV-s, youtube-os főzőműsorokból meg max recept ötleteket tudsz ellesni, szakmai technikákat biztos nem, mivel ezek sem profi szakácsoknak készülnek.


Csak egy példa, amibe most botlottam bele:

http://www.youtube.com/watch?v=8U1G6NAGOZ0

A csávó össze vissza beszél. Ha így próbálnál meg besamelt csinálni pl 100 főre, eléggé megszívnád. Tehát jobb az ilyenekből nem "tanulni".

2013. nov. 15. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

Mostani suli elég kaki, demotiváló az egész... Legszivesebben nem ebbe az iskolába végeznék :D

Év közben lehetséges iskolát váltani?

Vagy ha most abba hagynám, akkor már csak OKJsen tudnám elvégezni a szakmát? Vagy egy másikba előről kezdeni?

Ilyenkor mi a legjobb megoldás, ha utálom ezt a sulit és máshová mennék?

2013. nov. 18. 10:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!