Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Közgazsdász diploma-orvosi...

Közgazsdász diploma-orvosi egyetem?

Figyelt kérdés

hamarosan megszerzem a közgáz diplomámat alapképzésen. Mit gondoltok arról, ha ezután elvégezném az orvosi egyetemet? Tudnám hasznosítani a közgazdász diplomámat?

Régi vágyam, hogy segítsek az embereken, csak sajnos nem mertem az orvosit bevállalni érettségi után.

2013. nov. 12. 21:31
 1/9 anonim ***** válasza:
Hát ha nem zavar hogy közel egy millió egy félév, akkor hajrá.
2013. nov. 12. 21:39
 2/9 anonim ***** válasza:

Hát, van rá 6millió forintod?:D Már ha a közgázt államin végezted.

Orvosira meg a közgáz diplomád egyáltalán nem lesz hasznos. Mit gondolsz arról, hogy mondjuk ETk karon végeznél valami eü képzést, eü menedzser pl, és az közgázzal kiegészítve valamilyen eü szervezési területen jól jöhet...

De csak egy ötlet. Az orvosi hivatás, akkor menj oda ha orvos akarsz lenni.

2013. nov. 12. 21:41
 3/9 A kérdező kommentje:
Közgászt fizetősön csinálom és még folyamatban van. Így még mehetnék állami orvosira.
2013. nov. 12. 21:53
 4/9 anonim ***** válasza:
hajrá, nagyon kéne néhány orvos-közgazdász, eü dolgozóként mondom. eddig a legjobb kórházigazgatónknak ilyen végzettsége volt, el is vitték Svájcba igazgatni inkább :(
2013. nov. 12. 21:57
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha van rá kapacitásod (ugye emelt szintű természettárgyas érettségi is kell), és nem zavar hogy így közel harminc évesen fogsz dolgozni menni, akkor hajrá! Szerintem rommá keresnéd magad később...
2013. nov. 12. 22:01
 6/9 reptoid ***** válasza:

21:41

És a kutató orvosok mit mondjanak?

2013. nov. 12. 22:06
 7/9 anonim ***** válasza:

A kutató orvosok is orvosok. De nekik sem kell közgáz diploma. :)

Csak arra próbáltam utalni, hogy csak akkor éri meg neki orvosira menni, ha erre akarja tenni az életét, mert ez egy ilyen projekt. Persze később lehet hasznos egy közgáz diploma, lásd kórházigazgató esete, de ha eleve valami ilyen eü-höz kötődő, de nem feltétlenül orvosi dolog érdekli, akkor elég egy etk szak, nem kell orvosin 6 évig szívni.

2013. nov. 12. 22:10
 8/9 reptoid ***** válasza:

Tudom, hogy orvosok, nagyon is jól. Pont ezért írtam.

Kicsit túl van misztifikálva az emberekben ez az erre tesszük fel az életünket, ez egy életre szóló hivatás, mentsük meg a világot, gyógyítsunk meg mindenkit érzés. Ezek nélkül is simán lehet valaki orvos, praktizáló is. Bennem sincsenek ilyen magvasnak szánt gondolatok, aztán mégis elvagyok.

Elég sok orvos van, aki nem praktizál, aztán ők sem kaptak idegösszeroppanást :D

2013. nov. 12. 22:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Csak azért írtam, hogy orvosok, mert úgy jött le akommentedből mintha én őket nem számítanám annak. :)

Szerintem amúgy nincs túlmisztifikálva, mármint... jó persze sodorhat másfele az élet, de az egyetem elvégzéséhez kell valami motiváció. Ha valaki orvoslátogató akar lenni vagy ilyesmi, az kvázi "feleslegesen" szopatja magát évekig. :) Én legalábbis biztos nem tudnám ezt csinálni, ha csak úgy ráböktem volna hogy na hát mi legyek, leszek orvos, mer mérne, nekem akkor nem lenne elég motivációm.

Meg hát a kérdezőnek szerintem fontos mérlegelnie, mire végez tényleg 30 lesz, orvosin első 2-3 évben orvosi mellett nem lehet dolgozni. Meg hát mi a célja vele. De ezt már leírtam.

2013. nov. 12. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!