Felsőfokú nyelvvizsga, illendőségből - akkor is ha nem számít a többletpontoknál?
Magyar illetve német szakos tanár szeretnék lenni. Jelenleg 12. osztályos vagyok, öt évfolyamos gimiben.
Van egy német középfokú nyelvvizsgám, és előrehozottan már középszinten is leérettségiztem. Idén szeretnék majd emeltre menni. Ami ugye kb. a középfokú nyelvvizsgával van egy szinten. Viszont nem tudom, kellene egy felsőfokú is?
Pluszpontok szempontjából nem lenne nélkülözhetetlen, mivel a német mellett a magyart is emelten tenném le (ez így 100 pont).
(Ha számít még akkor angolból is most készülök a középfokú nyelvvizsgára.) Ezért nem tudom, megérné-e még gimi alatt, mert szerintem egyetem alatt is ráér, de azért mégiscsak... ha tanítani szeretném a nyelvet, illene egy felsőfokú, nem? Tanácstalan vagyok, köszönöm előre is a válaszokat!:)
Bár én nem követem már nagyon az eseményeket a felsőoktatásban mióta bekerültem, de azért leírom én hogy tudom a dolgokat:)
100 pont a max, amit vihetsz, így a két emelt érettségiddel azt már megszerezted. Ezután ha bármilyen nyelvvizsgát szerzel, a pontjaidba nem fog beleszámítani, mivel elérted a maximumot, a 100-at a két emelettel.
Remélem nem írtam nagy butaságot!
Ennek tudatában pedig az a véleményem, hogy nem szükséges letenned a német felsőfokot. Angolból menj el, jó érzés, ha az embernek 2 nyelvvizsgát tudhat a magáénak.
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!