Magyar, informatika fakultáció? (Bővebben. )
Idén vagyok 11.-es és magyar, informatika fakultáción vagyok, kiskorom óta ezt a párt akartam választani, Kommunikáció-, és médiatudmány szakra készültem, az ELTE-BTK karára, de sajnos ahogy elnézem az utóbbi évek alakulását, egyre inkább "büfé" szakká válik, és embertelenül irreális a ponthatár.
Úgyhogy most megingott a kis álmom, kis elképzelésem.
A kérdésem pedig az lenne, hogy a magyar informatika fakultációval mi mást lehetne kezdeni? Magyarból emeltszintre készülök (humán tagozatos osztály, és ugye a magyar fakultáció.)Ez mindenképp marad, de az infót érdemes lenne félévkor lecserélni?
(Érdekel még a pszichológia, filozófia. Csak előbbin szintén kegyetlen a ponthatár, utóbbival meg ember legyen a talpán aki elhelyezkedik.)
Előre is köszönöm a válaszokat!
17/L
1#
Ezt most te sem gondoltad komolyan?
-Középszinten titkárnőképzés folyik (excel, world, powerpoint stb.).
-Emelt szinten meg az igazi egyetemi programozáshoz képest nudli programozást oktatnak.(Ahhoz már matek is kéne, nem is kicsit.)
Valóban, ezt MOST nem gondoltam komolyan, mert ez hat éve volt. Megtisztelsz, hogy belekötsz a válaszomba, hiszen ezzel már több érdeklődést mutattál iránta, mint a kérdező.
A gimnáziumban nincs középszintű meg emelt szintű képzés, összekevered az érettségivel. A kérdés fakultációról szólt, ahol valószínűleg emelt érettségire készítettek fel. Erről azt tudom elmondani, hogy nem mindenki az egyetem után iratkozik be a gimnáziumba (legtöbben előtte), sőt nagyon sokan tartják hasznosnak, hogy az egyetem előtt elvégezzenek egy gimnáziumot, mert ezek egymásra épülnek. Nincs benne semmi meglepő, hogy a gimiben kevesebbet tanítanak.
Tudom, hogy nagy divat itt a GYIK-on látványosan lefitymálni a középiskolát, ennek már eleget is tettél. Nagyon sok embernek hasznos ez a tudás, főleg ha nem is megy szakirányú egyetemre, mert akkor sehol nem lesz módja megtanulni (ingyen). Van az embereknek egy olyan csoportja, akik már elég okosak, hogy túl könnyűnek találják a gimis anyagot, de ahhoz nem elég okosak, hogy értsék: másnak meg attól még szüksége van rá,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!