KedvesPitypang kérdése:

Gimi vagy szakközép?

Figyelt kérdés
Pályaválasztás előtt álló, felvidéki lány vagyok. A tanulmányi eredményeim nagyon jók (kitűnő). Eleinte gimnáziumba szerettem volna menni, de most kicsit meginogtam, ugyanis egyre többet hallom, hogy a gimis érettségivel nem nagyon megyek sokra (a fősuli tervben van...), és hogy érdemesebb lenne valamiylen szakmát kitanulnom, érettségivel végződőt, és úgy is mehetnék fősulira. Egyébként az idegenforgalom, és a pszichológia is érdekel... Nem tudom ez jelent-e valamit. Szóval nektek milyen tapasztalataitok vannak? Javaslatok?

2013. nov. 8. 14:31
 1/4 anonim ***** válasza:
Ha gimibe mész akkor muszáj fősulira menned, ha jó helyen szeretnél majd elhelyezkedni. A szakközépet csak akkor ajánlom, ha biztosan tudod, hogy mi szeretnél lenni. Ha pl idegenforgalomra mész és aztán mégis doki akarsz lenni, akkor nehezebb bekerülni egy Egyetemre/fősulira.
2013. nov. 8. 14:45
 2/4 anonim ***** válasza:
Magyarországon szeretnél középsuliba járni? Akkor vigyázz, mert be akarják vezetni az érettségi 2 típusát. Lesz a hagyományos gimis, a szakközepesbe meg ugye választott tárgyként a szakma kerül. És egy tervezet szerint, ez utóbbival csak azon az adott területen tanulhatsz tovább.
2013. nov. 8. 14:53
 3/4 anonim ***** válasza:
szerintem gimi :)
2013. nov. 9. 00:16
 4/4 A kérdező kommentje:
rendben, köszönöm mindenkinek! :)
2014. jan. 15. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!