Hogy tudnék jobban tanulni?
Mondjuk ne fél11kor feküdj le, aludj 8+ órát. Hátha jobb lesz...
Én úgy csináltam hogy órákon többnyire aludtam, az érdekesek előtt meg ittam egy kávét. Ajánlani nem merem senkinek, de ez is egy lehetőség a későbbiekre.
Ha ötkor kelsz, akkor tényleg nem árt, ha hamarabb fekszel le aludni, de ezzel te is tisztában vagy biztos.
Kapcsold ki a gépet (ne legyen fb nyitva közben), teló is off; keress a lakásban olyan helyet, ahol oda tudsz figyelni pl. én nem tudtam az íróasztalomnál tanulni, mindig az étkezőben tanultam, vagy kádban olvasgattam egy forró fürdő mellett a tanulnivalót :)
Nem tudom hány éves vagy, de gimi végén én már sajnos vagy nem sajnos, de kávéztam, ált. reggel főztem egy adag eszpresszót, vagy ebéd után, ha akkor nem voltam toppon és tanulni kellett sokat. Vagy zöld teát ittam, az is fokozza az ébrenlétet.
Fizika, kémia, stb. ahol képletek voltak vagy bizonyos formulák, én mindig leírtam őket külön A4-es lapokra és összegeztem a lényeges dolgokat tz-k előtt. Reál tárgyakra nem tudtam tanulni tényleges gyakorlás nélkül, mert akkor én se figyeltem oda. Újra old meg a példákat!
Verstanulás: ennek nekiülsz és memorizálod, erre muszáj rászánni azt a 10-20 percet, kinek mennyi kell, én nagyon szenvedtem vele. Ált. ha nem előző nap este ültem neki, hanem 2-3 nappal hamarabb már elkezdtem memorizálni, akkor meg is maradt. (Sokaknak elég volt két szünet és megtanultak hosszú J. Attila verseket, hát én napokat ültem felette.)
Irodalom, töri, stb: emeld ki a szöveget, használj színeket, füzeteidben is... vizuálisan is megmarad majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!