Melyek azok a szakok, amelyekhez nem kötelező az emelt szintű érettségi?
Figyelt kérdés
Nem szeretnék emelt szinten érettségizni, mert úgy érzem nem sikerülne jól és így viszont jobban járok az erősebb középpel. Keresgéltem, hogy melyik szakra nem kötelező az emelt, de nehéz ilyen szempont szerint keresni.2013. nov. 5. 20:10
1/3 anonim válasza:
Valóban jobban jársz az erős középpel. Én így látom a köreimben.
Építészmérnök, építész, energetikai mérnök, állatorvos, orvos kvázi ezeket tudom csak, ahova KELL és reál.
Humán szakokat nem tudom.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
2013. nov. 8. 20:20
3/3 anonim válasza:
Nem jársz jobban a középpel, max ha 45% alatti emeltet írsz (ami mondjuk elég átlagon aluli teljesítmény), mivel plusz 50 pontot kapsz, ha a határ felett teljesítesz, míg középszintűért nem jár plusz pont.
2015-től szinte minden szakon elvárt a minimum 1 emelt. És ha találsz is olyan szakot, ahol nem kötelező, akkor is kevesebb az esélyed bejutni, hiszen aki egyetemre készül, általában emeltet tesz, és hiába nem elvárás, de a rangsorban lejjebb fogsz csúszni a "sima" érettségieiddel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!