Szomatopedagógusként el lehet helyezkedni külföldön (Anglia, Németország), folyékony nyelvtudással?
Fogalmam sem volt hogy a gyógypedagógus új neve lett a Szomatopedagógus.
Végül is ugyanaz a munkája mint egy gyógypedagógusnak
" a mozgáskorlátozottság felismerésére, a mozgáskorlátozott valamint halmozottan fogyatékos személyek korai gondozására, fejlesztésére, óvodai, iskolai nevelésére, oktatására, foglalkoztatására."
Folyékony nyelvtudással, és az adott országban (én Angliáról tudok beszélni csak) elvégzett különbözeti vizsgával eltudsz helyezkedni ebben a szakmában.
Sok sikert,
köszönöm a választ :)
és természetesen tudom, hogy a szomatopedagógia a gyógypedagógia egyik szakiránya (én is gyógypedagógusnak tanulok).
Félreértettél.
Én nem tudtam, hogy a Szomatopedagógus az nem más mint gyógypedagógus..
a gyógypedagógia összefoglaló név, aminek több ága van. A szomato a mozgássérültekkel, a tiflopedagógia a látássérültekkel, a szurdopedagógia a hallássérültekkel foglalkozik, de van értelmileg és tanulásban akadályozottak illetve halmozottan sérültek szakág is, meg még más egyéb.
Kérdező, inkább konduktor, (én tiflós vagyok), az a tapasztalat, hogy ők könnyebben elhelyezkednek. Szomato sem esélytelen, azzal is lehet kint munkát kapni, de a konduktorok elismertebbek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!