50 év felet érdemes jogász szakra jelentkezni?
Figyelt kérdés
2013. okt. 30. 09:23
11/23 anonim válasza:
Jó pap holtig tanul :) Én belevágnék. Már csak önamagam fejlesztéséért is, ha érdekel(ne) a téma, de ha még lehetőséged is van elhelyezkedni, nem értem mi a kérdés :P
12/23 anonim válasza:
van értelme, miért ne..pláne ha örömöd leled benne
13/23 anonim válasza:
Érdemesnek érdemes, főleg, ha megteheti az ember. Érdekes és hasznos, plusz azt a bizonyos szürkeállományt is karban tartja, ha tanul az ember, de arra fel kell készülni, hogy egy 55+-os friss diplomás jogásznak a munkaerő piaci értéke gyakorlatilag egyenlő a nullával. Ráadásul az odáig rendben van, hogy el lehet helyezkedni ügyvédbojtárként, de az is ismereteim szerint 3 év, közel hatvan évesen már majdhogynem felesleges ügyvédkedni elkezdeni.
14/23 A kérdező kommentje:
Szia,
Köszönöm a válaszodat. Én tudok olyan ügyvédről, aki immár 70 éves és még minidig praktizál.
Nem tudom...ez a hivatás szerintem nem lehet korfüggő.
2014. nov. 22. 12:53
15/23 anonim válasza:
Nem azt mondtam, hogy nem lehet praktizálni 70 évesen. De bejáratni egy ügyvédi irodát nem két-három év, inkább évtized. De én nem vagyok semmi jónak az elrontója, sok sikert!
16/23 A kérdező kommentje:
Két különböző dologról beszélünk. Ahogy te fogalmaztál bejáratni egy új ügyvédi irodát több év, ugyanakkor lehet csatlakozni már bejáratott ügyvédi irodához is.
Tehát a kérdésem nem az ügyvédi irodához kapcsolatos, hanem a jogi hivatáshoz.
2014. nov. 27. 17:21
17/23 anonim válasza:
"ugyanakkor lehet csatlakozni már bejáratott ügyvédi irodához is."
Ha van jogász ismerősöd, aki bevállalja egy öregen taknyos kezdő tanítgatását és fizetését haveri alapon. Mert 55-60 évesen zéró tapasztalattal, pofán fognak röhögni.
18/23 anonim válasza:
Mondom, hobbinak jó. Arra, hogy karban tartsd a képességeidet, jó. De arra, hogy nagy nevű jogász szakember leszel... ne haragudj, de ha Magyar György eltitkolt ikertestvére lennél se lenne akkora hátszeled, hogy 70 éves korodig bármi érdemlegeset is elérj. A munkaerőpiaci értéke egy ilyen embernek 0. Szakmai tapasztalata nincs, tovább képeztetni már nagyon nem éri meg, mert mire odakerül, fél lábbal már a nyugdíjas éveit tapossa...
19/23 A kérdező kommentje:
Jelenleg adó és tb a szakterületem, tehát kapcsolódik a joghoz.
2014. nov. 30. 21:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!