Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Asztmás vagyok. Lehetek így...

Asztmás vagyok. Lehetek így határőr?

Figyelt kérdés
Elég nagy mértékű az asztmám, viszont mindig is határőr szerettem volna lenni vagy valami vámmal kapcsolatos munkakört akarok betölteni. A legtöbb iskolában sajnos van erőnléti felvételi is, amiket én a betegségem miatt nem tudok úgy teljesíteni ahogy kéne. Van még egy kis remény hogy ez ne akadályozzon meg abban hogy ezt a szakmát választhassam?
2013. okt. 22. 21:40
 1/2 anonim ***** válasza:
Nem. A határőrség megszűnt a schengeni csatlakozáskor. Már csak rendőrség van.
2013. okt. 23. 08:04
 2/2 Eisenherz válasza:

A határőrség 2007-ben beolvadt a rendőrségbe, és mint szolgálati ág van jelen a rendszerben.

Viszont azt kell mondjam, hogy sajnos semmi esély rá, hogy határrendész legyél, mert:

- Ha a felvételin asztmás rohamot kapsz, az tuti bukta.

- Az orvosi vizsgálatra be kell vinned minden orvosi papírodat, ami eddig volt, és az asztma miatt alkalmatlannak fognak találni a szolgálatra.

Ennek ellenére is lehetsz még tisztességes, becsületes, törvénytisztelő állampolgár.

2014. jan. 8. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!