Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A levelező szakok hogy működne...

A levelező szakok hogy működnek a főiskolán?

Figyelt kérdés

Most kihagyok egy évet, tudom így már nem jelentkezhetek államilag támogatottra, mert nem tanulok inkább dolgozom, de utána is szeretnék nem akarok nappalin járni, és a levelezőre gondoltam, hogy működik, tovább tart a nappalinál, például ha négy féléves nappalin, levelezőn nem több? most ennyi jut eszembe, de biztos lesz még több kérdésem, majd ha eszembe jut leírom.

A válaszokat előre köszönöm!

2013. szept. 30. 20:48
 1/5 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de nem értem. "Kihagyok egy évet, tudom így már nem jelentkezhetek államilag támogatottra." Ezt hogy érted?
2013. szept. 30. 21:04
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem tart tovább, mert péntek, szombat halmozottan kapnád az órákat. Tehát egy nap alatt leadnak egy tárgyból kb. 5-6 órai anyagot. De ebben az esetben bent kell ülnöd reggeltől estig, bár nem mintha nappalin nem kellene.
2013. szept. 30. 21:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Levelező tagozat annyiban más csak, hogy bár kapsz diákigazolványt, de már annyi mindenre nem használhatod fel. Pl.: ha utazol csak az iskola-lakóhely között kapsz kedvezményt, moziban sem fogadják el mindig a levelezős diákot.Valamint talán ez a fontosabb! Ha levelezőn tanulsz tovább, akkor nem tudsz diákmunkásként dolgozni, mivel már főállásban dolgozol és mellette másodlagosan tanulsz.

A többi ugyan az. A levelezős és nappali tagozatos is ugyan annyi féléves.

2013. szept. 30. 21:06
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk - TK - az esti időtartama ugyanannyi volt, mint a nappalié.Szeptemberben, és januárban volt egy hetes konzultáció. Ekkor minden tárgyból kiadták a vizsgakövetelményt. Majd pénteken déltől, és egész szombaton volt konzultáció a vizsgaidőszakig.Így a nappalis óraszámok x százalékát meg kellett tartani a levelezőn is.
2013. szept. 30. 21:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Államilag támogatott képzésre akár 60 évesen is jelentkezhetsz, nincs korhatár, még nappali képzésnél sincs korhatár. honnan vetted ezt a butaságot hogyha kihagysz 1 évet akkor nem lehetsz állami támogatott?

Levelezőn ugyanannyi a képzés ideje mint nappalin, csak az órákat tömbösítve adják le tömören, több az egyéni munka, egyéni feldolgozni való.

2013. szept. 30. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!