Nyomtatva vagy írottan írjak kérvényt az iskola igazgatójának?
Most nem azért de már mindenhová szinte nyomtatva kérnek hivatalos papírokat, kérvényektől kezdve a hivatalos levelekig, és az önéletrajzokig mindent nyomtatva kérnek már.
Én amikor munkát kerestem voltam ilyen előadásokon is ahol az önéletrajzokkal kapcsolatos dolgokat magyarázták el, meg sok hivatalos papírmunkákkal is szó volt és érdekes mód mindenhol azt hallottam hogy nyomtatva kérik és kézzel aláírva, de felette ott kell legyen nyomtatva is a név hogy kitudják venni kiről is van szó.
Én az elmúlt félévben rengeteg helyre adtam be önéletrajzomat és sehol nem kérték kézzel írva, sőt egy volt csoporttársam kézzel írta meg az önéletrajzát mert sürgős volt, nyomtatója rossz volt és mondták neki hogy kézzel írt önéletrajzot nem fogadnak el, bármennyire is szép az írása, figyelmen kívül hagyták. Én komoly cégektől kezdve a kisvállalkozókig mindenkinél hagytam önéletrajzot és egyik sem kötött belém hogy nyomtatott, sőt legtöbb helyre elektronikus úton kell beadni az önéletrajzokat. Egyedül akkor kell kézzel írni ha külön érik, de ott már jelentkezési lap szokott lenni ők beírják hogy hova mit írjon az ember és ennyi, volt már ilyenem is például.
Az iskola igazgatójának ha kérvényt nyújtasz be célszerű nyomtatva beadni mert már hivatalos papírnak minősül ez és azt manapság már nyomtatottan szokás beadni, kézzel aláírva persze. Én amikor 2007-ben kérvényeztem már nem tudom mit az igazgatónál az osztályfőnököm is mondta hogy nyomtatva adjam be majd segítenek ebbe ha arról van szó. Meg nálunk nyelvtan órán is volt egy téma ahol a hivatalos dolgokról volt szó és már ott is külön mondták sőt a tan anyagba is benne volt hogy lehetőleg nyomtatottan csináljuk ezeket. Pedig nem tegnap végeztem a gimivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!