Van itt olyan, aki gépgyártástechnológiai technikusnak tanul (t)?
Lenne pár kérdésem a szakmával kapcsolatban. Ha valaki segítene a válaszaival, azt megköszönném.
17/F
Köszönöm szépen, hogy írtál. :)
Bocsi, lehet, hogy a lista hosszú lesz, úgyhogy bele is kezdek:
- Mennyire nehéz a szakma?
- Mennyire bonyolult a CNC gépek kezelése?
- Van kereslet? Úgy értem sokan mondanak sok mindent, de te akkor csak jobban tudod. Illetve hol keresnek sokat?
- Kb. mekkora arányban van elmélet/gyakorlat az oktatásban?
- Az hátrány, ha nem tudok németül? Sokan mondják, hogy gépiparban nem is kell kilincselni, ha nincs középfokom belőle. Angolul beszélek perfektül, van közép nyelvvizsgám, előrehozott érettségim 97%-os lett.
- El tudok ott boldogulni, ha nem sokat értek informatikához? Elbűvésukedek valamennyire a géppel, meg logikai készségem megvan, csak az infóranárom nem magyaráz valami kiemelkedően. (fizikában, matekban viszont otthon vagyok, mindkettőt emelt szinten tanulom)
- És végül: Tudsz valamit arról a dologról, hogy állítólag jövőre nem lesznek OKJ képzések? Nem tudom, igaz-e, de ezt hallottam, hogy jövőre már nem indulnak tanfolyamok. Ha beszüntetik, akkor hol fog folytatódni a képzés?
Előre is köszönöm. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!