Ingyenes OKJ? Hol? Hogy?
Figyelt kérdés
Következő szeptembertől részt szeretnék venni egy képzésen, de nem találok neten infót arról, hogy melyik államilag támogatott és melyik nem. 22 éves vagyok, tehát ingyenes az első. Egyébként könyvtárban látnám szívesen magam. Mit javasoltok?2009. nov. 6. 23:26
1/6 anonim válasza:
Az nem úgy működik, hogy 22 éves vagyok és kkor alanyi jogon jár, hogy ingyenes.
Az úgy van, hogy az első szakma és az első diploma ingyenes. Ha már van szakmád, akkor akárhol nézed, nem lesz ingyenes.
Viszont ha nincs, akkor keresgélned kell. Attól függ, mi szeretnél lenni, mert vannak olyan szakmák ahol mindenképpen fizetni kell (pl fodrász, kozmetikus stb) de van amiért nem (eü-s szakmák stb).
4/6 anonim válasza:
A fodrászért se kell. Illetve attól függ, h nálatok éppen mit támogat a munkaügy. Ez úgy van, h bemész, és megkérdezed, h milyen tanfolyamokat támogatnak. Mit tudnak ők, elmondják mi van most a közeljövőben. És ilyenkor érdemes rákérdezni, h létszámtól függően van-e még valami, vagy ha tudod mit szeretnél, akkor azt indítják-e és ha igen mikor.
5/6 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele, hogy nem alanyi jogon jár, nincs még szakmám. Megnézem a honlapokat és érdeklődök munkaügyi központban. Köszi a válaszokat.
2009. nov. 7. 13:46
6/6 anonim válasza:
Az első szakma ingyenes. Csak nem biztos, h van rá lehetőség. Én fodrász akartam lenni, fél évet vártam mire indult ilyen tanfolyam. Még ösztöndíjat is adtak volna. 80 óránként a minimálbért. De pont olyan élethelyzetbe kerültem, h nem kezdtem el mégsem. :S Sok sikert neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!