Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha annak idején az érettségim...

Ha annak idején az érettségim nem sikerült úgy, akartamés nem értem el a jogszabályi minimumot, akkor ha újraérettségizek akkor az emeli az alappontszámomat? Mert ugye a jogszabályi minimum csak többletpontok nélkül számít

Figyelt kérdés
Viszont olvastam, hogy az újraérettségizés többletpontnak számít. Nagyon remélem, hogy nem így van. Valaki tudja?

2013. szept. 26. 18:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Zavarosan írsz.

Ha újra érettségizel akkor csak a felvételi tárgyakból érdemes. Természetesen onnantól az új érettségid eredménye fog számítani (ha jobban sikerül mint az előző). így emeli ahogy te fogalmazok az alappontszámodat.

Nem számít többlet többlet pontnak az újra érettségizés dehogy. Viszont ha a felvételi tárgyból emelt érettségit teszem az + 50 pontot is eredményez ha 45 vagy ettől magasabb százalékra sikerül.

2013. szept. 26. 19:26
 2/3 anonim ***** válasza:
Az első nagyon jól írja. Gondolj bele, te el tudnál képzelni olyan rendszert, ami azokat bünteti, akik elsőre jól érettségiznek?
2013. szept. 27. 06:06
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Csak valaki írta nekem, hogy az többletpont, és a biztonság kedvéért megkérdeztem
2013. szept. 28. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!