Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek lehetséges-e ez?

Szerintetek lehetséges-e ez?

Figyelt kérdés
Lehetséges az ,hogy most tizedik osztályos vagyok de a tizeneggyediket átakarom ugrani ,tanév végén osztályozó vizsgát teszek és jövőre tovább megyek tizenkettedikbe?

2013. szept. 19. 12:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Elvben lehetséges, gyakorlatilag viszont biztosan engedély kell hozzá az igazgatóságtól, amit nem fognak megadni, mert épeszű ember ilyet nem csinál. Nincs értelme, szinte esélytelen, hogy ketteseken kívül más jegyet tudj szerezni az összes tárgyadból, és miért akarnál elrontani egy olyan évet, ami beleszámít a továbbtanulásba? Persze, ha téged ez nem érint, akkor próbáld meg.
2013. szept. 19. 12:05
 2/10 Girgoy ***** válasza:

Amennyire én tudom, ez csak félig-meddig lehetséges, de csak alapos indokkal (pl. külföldi tartózkodás, hosszas betegség, stb.), tehát nemcsak úgy úri szeszélyből, és akkor sem úgy, hoyg 1 évvel előreugrassz.

Nekem egy tanítványom volt, aki osztályozó vizsgával végzett angolból, de azért, mert külföldön (angol nyelvterületen) tanult ösztöndíjjal, és akkor sem ugrott előre fizikailag éveket, hanem minden év végén csak az adott évből tett vizsgát.

De konkrétabban az igazgatód tudná megmondani, hoyg mi lehet.

2013. szept. 19. 12:07
 3/10 anonim ***** válasza:

Ezt az igazgatótól kell(ene) megkérdezned.Én most nyáron érettségiztem,és nagyon nem javaslom,hogy átugord a 11. osztályt.Miért szeretnéd kihagyni?Matekból rengeteg új tananyag van,amit nem lehet "csakúgy" beseggelni,elég sokat kell gyakorolni.Sok "alap"-ot tizedikben tanulsz meg,amire majd tizenegyedikben épül a nehéz anyag.Ezért kb lehetetlen megtanulni párhuzamosan 2 év tananyagát...

Töriből szintén sok minden van,ami majd érettségin lesz,és nem kevés idő,mire megtanulod.

2013. szept. 19. 14:18
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a kielégítő válaszokat!

Igazából azért vetettem fel ezt a lehetőséget mer tizedikben megbuktam matekból (családi okok miatt) És nem akarok lemaradni a volt társaimtól.Meg nem akarok egy évet feleslegesen elpazarolni..De akkor ezek szerint nem lenne jó ötlet.

2013. szept. 22. 15:08
 5/10 Girgoy ***** válasza:
Attól tartok, ha úgy buktál meg, hogy nemcsak az évvégi bizonyítványban, hanem az osztályoizóvizsgán is elhasaltál, akkor tényleg évet kell ismételni. :(
2013. szept. 23. 11:37
 6/10 A kérdező kommentje:
Csak a bziben buktam :o
2013. szept. 24. 08:17
 7/10 Girgoy ***** válasza:
Ha a biziben buktál, akkor osztályozó vizsgát szoktak csinálni, automatikusan nem ismételsz évet, csak ha azon is megbuksz! Ezt általában nyár végefelé zavarják le. Legalábbis ahol én tanítottam, ott ez volt, nem tudom, hoyg azóta változott-e a rendszer, de akkor mindeképpen kérdezd meg az igazgatót minél előbb, hogy tehetsz-e osztályozó vizsgát!
2013. szept. 24. 09:34
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Még nem vagyok időben lecsúszva? Mer ugye a többiek már elkezdték a tizenegyedikes anygaot.Vagy most nyáron csinálljam ?
2013. szept. 24. 11:06
 9/10 Girgoy ***** válasza:
Nálunk nyár végén zajlottak le az osztályozó vizsgák vagy ha valami miatt nem jött össze, akkor minél hamarabb év elején. Úgyhogy gyorsan lépjél, kérdezd meg az igazgatót holnap!
2013. szept. 24. 13:23
 10/10 A kérdező kommentje:
Azt mondta az igazgatónő hogy jövőre próbálhatom meg:( magyarul nyáron kell fel készűlnöm az egész tizenegyedikes anyagból
2013. szept. 26. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!