Ha mindkettőre van lehetőségem, akkor szerintetek olasz vagy magyar egyetem? (romanisztika szakirány)
"Manapság minden büfészaknak van titulálva, ami a bölcsész karon van."
Legyetek nyugodtak, nemcsak azok. Én közigre jártam, mégis büfészakosoztak. Folyton azt hallgattam, hogy nem lesz munkám, (szintén) csak a mekiben. Lett munkám, míg a vagdalkozó "okos" mérnököknél, a diplomázottak közül is van, aki benzinkutas, és van aki zumbaoktató lett.
Nemcsak ettől függ, hanem millió dologtól. Szokj hozzá, de nem szabad a szívedre venni, és semmiképp ne tántorítson el.
Valóban, manapság már aki nem mérnök, orvos, vagy olyan ami hiányszakma és itthon is keresik őket ezerrel, az büfészakosnak számít...
Egyrészt értem én hogy ezeket a szakokat rohadt nehéz elvégezni (én biztosan nem tudnám legalábbis), de abban sem vagyok biztos hogy ez fordítva annyira működne...
A világ sokszínű, és éppen ettől jó, a boltba is kellenek eladók, különben nem tudnád megvenni azt amit szeretnél, kellenek villanyszerelők, mert nem mindenki ezermester, hogy magától megoldja ha olyan a probléma, és ugyanígy kellenek tanárok, akik tanítottak téged meg majd a leendő gyerekedet, gazdasághoz értő szakemberek, jogászok, médiások, stb...
Ami a lényeg, egy diploma ma már önmagában kevés, ahhoz még társulnak egyéb kompetenciák is, van akinek többet kell ezért tennie (jobban ki kell tűnnie), van akinek kevésbé...
A büfészak viszont így értelmét veszti, mindenkinek annyit ér a diplomája, amennyit kihoz belőle, van aki többet, van aki kevesebbet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!