Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Bolognai rendszer megszűnéséve...

Bolognai rendszer megszűnésével mi lesz velem, BA-s hallgatóval?

Figyelt kérdés

Üdv!

Főiskolán tanulok, második évem kezdtem. Történelem alapszakos vagyok, magyar minorral, most vettek át állami ösztöndíjas képzésre önköltségesről. Igyekszem hajtani, csak még nincs nyelvvizsgám.

Szóval, középiskolai tanár szeretnék lenni, de nem riadok vissza attól sem, hogy esetleg tanársegéd legyek főiskolán/egyetemen, ezt majd az élet eldönti. Most jelenleg a középiskola a cél.

Szóval, megszűnt a bolognai rendszer, alattam már osztatlan képzésben járnak. Na most a nagy kérdés, hogy én Ba-sként ha végzek, mégis hogyan fogok mesterre menni?

Vagy milyen lehetőségem van, hogy tanár lehessek? Mert elvileg az oktatásból kiszedik a mestert, csak disciplináris irányban marad meg. Na igen, de én nem történész akarok lenni, hanem töri-magyar szakos tanár.

Szóval úgy mégis mi a lóf*sszantyút kezdjek? Valaki mondja meg kérem, mert most csordult túl bennem a kilátástalanság és fél perce írtam alá ezt a szenny hallgatói szerződést is. Szóval ha már itthon nem lehetek tanár, még pusztuljak is éhen, nehogy véletlen külföldön legyen még életem?

Na mindegy, nem kesergek. Neten keresgélek, de semmit se írnak a gondomról. Kb. 12 éves korom óta tanár akarok lenni, jó tanáraim voltak és megbabonázott a szakma.

2013. szept. 17. 14:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Jól tudod, tényleg megszűnik a rendszer.

De van egy kiskapu, aminek köszönhetően akkor sem kell félned, ha nem lesz meg a nyelvvizsgád: amint végeztél a 3 évvel (vagy ha esetleg pár tantárgy nem jött össze, még az se baj), felvételizz újra egy osztatlan képzésre (töri-magyar szak). A már megszerzett kreditjeidet be tudod számíttatni, és újabb 2 év múlva végzel.

Előnyei: a nyelvvizsga megszerzésére több időd marad, nem csúszol, és nem kettő, hanem egy szakdogát kell írnod. :)

Ez egy járható út, mert több volt csoporttársamnak se lett meg a nyelvvizsgája, ezért újra felvételiztek, és beszámíttatták a krediteket, amiket már megszereztek. Remélem, tudtam segíteni!

2013. okt. 10. 09:52
 12/12 anonim ***** válasza:
Kösz
2017. máj. 6. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!