Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mehetek passzív félévre, ha...

Mehetek passzív félévre, ha megbuktam egy vagy több tantárgyból?

Figyelt kérdés

Idén kezdtem az első évemet (SZTE-TTIK), de nem ide akartam jönni (fizetősön is vagyok) szóval nem nagyon érdekelnek a dolgok, mert májusban érettségizni akarok (és jövő szeptemberben az egyetem egy másik karán akarok kezdeni). Az első félév már így is húzós (főleg h nem ezt akarom tanulni és nem vagyok felkészülve), ezért a 2félévet passzívra akarom tenni (utána néztem, hogy az első félévet leszámítva nem kell indokolni a további féléveket), de lehet - vagy sajnos inkább valószínű - hogy egy-két tantárgy nem fog sikerülni. Úgy tudom, így is lehet menni passzívra, de a TO-n nem merem megkérdezni, mert nem kizárt hogy megjegyzik a nevem (a lényeg az h ezt nem tanácsolták). Szóval esetleg valaki tud valamit?

Köszönöm előre a válaszokat.

2013. szept. 17. 10:52
 1/3 anonim ***** válasza:

A félév passziválása és az előző félévben elvégzett vagy el nem végzett tárgyak tárgyak között nincs semmiféle összefüggés. Tehát néhány elégtelen nem lehet probléma passzív félév ügyében.

Annak az okosnak pedig csak gratulálni tudok, aki azt tanácsolja, hogy ne a TO-n érdeklődj, ahol kompetens válaszokat kaphatsz. Komolyan jobban bízol abban, hogy egy anonim fórumon kapott válasz releváns lesz? Ennyire ne legyetek már buták!

2013. szept. 17. 11:25
 2/3 anonim ***** válasza:

Azért próbáld meg megcsinálni a félévet (bukás nélkül).

Akkor utána beiratkozhatsz második félévre.

Azt is megcsinálod. Akkor már van két lezárt féléved.

És csak utána mész passzívra. Közben mehetsz felvételizni, csak nehogy az legyen, hogy két szék közül a pad alá.

2013. szept. 17. 14:04
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat !

Azt hiszem még is csak megérdeklődöm a TO-n! Lesz, ami lesz! :-) Nem hiszem, hogy rontani fog a helyzetemen.

2013. szept. 17. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!