Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Matematika Msc külföldön. Mit...

Matematika Msc külföldön. Mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Nemsokára eljön az idő, és végezni fogok Matematika Bsc-n. A tanulmányaimat viszont külföldön szeretném folytatni, Angliában több egyetemet is néztem már. [Anyagiakra ne térjünk itt ki, ha megengeditek)

Viszont kicsit elbizonytalanodtam. Elméleti szakirányon fogok végezni, és nem tudom hogy érdemes-e msc-n ezen maradnom, vagy inkább alkalmazottra váltani.

Egyrészt az bizonytalanít el, hogy ha maradok elméletin, akkor igencsak csekély elhelyezledési lehőségek vannak kint is tudtommal, s ha van is, akkor is igencsak lenézik azokat (fizetésügyileg, pályakezdőként sok-sok év után is), akik valamilyen elméleti irányon vannak.

Viszont elnézve a fórumkat, alkalmazotton is hasonlóakat olvastam, bár ott azért egy fokkal mégiscsak jobb a helyzet.

Igazából az elméleti anyag jobban vonz, de ha nagyon vészes a helyzet akkor inkább nem fárasztanám magamat 2 felesleges évvel, hogy utána alkalmazottra menjek át.

Mit gondoltok erről?

Szerintetek mitévő legyek?

2013. szept. 13. 21:21
 1/1 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem a lényeg, hogy jó közegben legyél ('jó' egyetem, neked tetszö közösség, tanárok, saját projekt), és lelkesedéssel tudjad csinálni amit csinálsz. Ha ezek után még van lehetöséged 'pure' és 'applied' között választani...

Gondolom, (az egyetemed imázsa mellett) az 'applied' szo a diplomán egy kicsivel jobb esélyt ad a munkakeresésnél, tehát, ha ez nagyon fontos, csináld. Lehet, hogy van elég választható modul, ahhoz, hogy boldog légy:) Azért én ugy érzem, hogy matematikusként angol diplomával, egy fejlett európai országban Europában nemigen halsz éhen. Megkockáztatom: még MO-n sem.

Persze nem árt, ha néhany basic skill-t fejlesztgetsz: programozás (linux), presentation skills, statisztikát - esetleg még valami minor-t ami picit kiemel téged (pl. jogot, v pszichológiát, nyelveket).

Az egyetemen a legfontosabb amit megtanulsz az attitüd és az önnálló tanulás.

Sztem matekból nem rosz PhD-zni sem, talán azt érdemes egy nem rettenetesen elméleti témában - már ha utána iparba akarsz menni. Hogy 'pure mathematics'-ban mennyi esélyed van az alapkutatásban érvényesülni, majd meglátod.

Mellesleg, az egyetemek rangját ilyen oldalakon tudod hozzavetöleg megsaccolni:

[link]

többet erröl itt:

[link]

(Elméleti fizikusból lett biofizikus vagyok, Ausztriában, Németországban éltem inkább, GBben csak 1 évet tanultam 15éve...).

2013. szept. 13. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!