Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Bölcsészkar vagy jogi kar?...

Bölcsészkar vagy jogi kar? Nem tudok dönteni!

Figyelt kérdés

Mindkettő vonz, de a jog jobban... viszont kicsit mégis félek tőle. Nem tudok dönteni, mert a bölcsész szak is tetszik, de azt hallottam, hogy ott az elhelyezkedési esély később munka terén nehezebb. Illetve nincs különösebben szimpatikus szak ott.

Azért tapasztalatokra, véleményekre kíváncsi lennék, ti mit gondoltok?

2013. szept. 13. 21:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
33%

Jó akkor inkább jogász 100x.

kom média: a legnagyobb büfé szak, ez egy nagy semmi.

töri: nincs töri tanár állás, másra meg nem jó

anglisztika szak: az hogy beszéljen angolul egy diplomás alap..ezzel nem lesz olyan nyelvismereted ami miatt téged alkalmaznak valahol, mert ezt más is tudja. Angoltanárból meg hiány nincs, úgyhogy tulajdonképpen mintha semmit sem végeztél volna. Nár cizellált lesz az angolod az biztos.

2013. szept. 15. 22:29
 12/16 A kérdező kommentje:

evidens, hogy a jogász szak a jogi karhoz ment, mert hirtelen azt hittem, hogy azt kérdezi... de utána mikor észrevettem, hogy bölcsészkart kérdezett, kijavítottam és odaírtam a bölcsészkaron szimpatikus szakokat

remélem sikerült megérteni a magyarázatom.

2013. szept. 15. 22:29
 13/16 A kérdező kommentje:
11. és a komm-média mindenhol büfé szak? még Corvinuson vagy BKF-en is?
2013. szept. 15. 22:31
 14/16 anonim ***** válasza:
58%

Nem tudom, hogy miért hiszik azt, hogy a történelem szakkal egyedül a történelem tanári állás a megpályázható perspektíva, holott egyáltalán nem. Amúgy is, a tanárképzés átalakult már osztatlanná, így egyből valamilyen tanári szakra kéne jelentkeznie.

Kommédia nem a legjobb választás, de ha te össze tudsz szedni 450+ pontot vagy a szüleid ki tudják fizetni a képzést, és ezt szeretnéd, akkor hajrá. Érdekes, hogy mindenki egyből azt nézi, hogy mennyire lehet belőle jól profitálni és nem azt, hogy valójában mit szeretne.

2013. szept. 15. 22:56
 15/16 anonim ***** válasza:
67%

Komm.média szakosok ezredére van szükség mint ahányan végeznek. Mindegy hogy melyik sulit választanád, semmihez sem fogsz érteni ha ezt a szakot végzed, na ettől büfé szak.

Töri szak?? Ha nem tanár akkor mihez tud vele kezdeni valaki? Levéltáros, muzeológus, régész, ezekből nagyon sok állás van..az a baj hogy ebből is kevésre van szükség, nem tömeges állások, még egy nagy városban is elég 10-20 ezekből, munkanélküli töri alapszakon végzettet sokat ismerek. Recepciós, jó esetben kollégiumi nevelőtanár, vagy csoportvezető egy Jabilban. Változtatni meg egyik sem tud, semmi másra nincs lehetősége.

Miért a kimenetet nézik sokan? Mert nem 17-18-20 évesek válaszolgatnak csak. Az élet ott nem áll meg hogy egyetemista vagy. Ha nem tudsz vele elhelyezkedni, akkor elfelejted amit tanultál az évek alatt. Teljes zsákutca. Amikor a volt osztálytársaid haladnak a karrierrel, máj észreveszed, hogy miért kell azt is nézni hogy mivel tudsz elhelyezkedni. Hú de nagyon érdekel szakból nem lehet megélni. Persze olyat kell választani amit meg tudsz csinálni, nem azt mondom hogy hideg rázzon tőle ha rágondolsz, de az hogy érdekel az ókori irodalom, vagy a töri vagy a néprajz még olvashatsz róla rengeteget sőt le is diplomázhatsz belőle ha akarod, de elsőnek olyan szakot kell választani amivel van/lesz munkád.

2013. szept. 16. 07:49
 16/16 A kérdező kommentje:

igen... gyakorlatilag nekem a jog maradt, mivel abból vagyok jó, ami oda kell, nem mondom, hogy nincs más, ami jobban érdekel (DE! abból nem lehet megélni és igenis ezt is kell nézni), de ez is érdekel annyira, hogy ezt válasszam

aztán, hogy mi lesz a későbbiekben az már a jövő zenéje.. először sikerüljön bekerülnöm! (ez az egyik amitől leginkább félek)

ja és ha választani kell jobban érdekel a jog, mint a bölcsészkaron amit tanítanak

2013. szept. 16. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!