Milyen egyetemi szakot ajánlanátok nekem? 18/F
Valahogy sehogy se tudok magamnak egy konkrét szakot elképzelni a jövőben.mindegyikbe tetszik valami illetve hanyagolnám.a Felvi.hu mindig mást ad nekem mint "útirány"
adminisztráció,értékesítés,szolgálati,üzleti ezek váltakozva.. viszont elég jól megállapította a személyiségem és ezek a jellemzések igazak rám.
alkalmazkodóképesség!
barátságosság!
dinamikus személyiség
diszkréció
empátia!
etikai érzék, etikus magatartás
határozott, magabiztos fellépés
információfeldolgozási képesség
meggyőző készég!
monotónia-tűrés
nagy teherbírás, terhelhetőség!
önálló döntéshozatali készség!
rendszerszerű gondolkodás, rendszerszemlélet, rendszerezőkészség!
segítőkészség!
szervezőkészség!
ezek alapján kérném segítségeteket hogy milyen szakot ajánlanátok mert én tényleg nemtudom:( előre is köszönöm nektek!
Amiket leírtál, manapság mindenhova kellenek, ezzel nem vagy (és mi sem) előrébb.
A szakmai, illetve esetedben még tanulmányi érdeklődésed számítana.
Próbálj meg olvasni szakmákról, érdeklődni a családban... Megismerni, hogy egyáltalán mik a lehetőségeid, és elképzelni, hogy szívesen csinálnád-e esetleg.
El lehet menni pályaválasztási tanácsadóhoz is.
Miről beszélgetsz szívesen az emberi kapcsolatokon kívül? Milyen ismeretterjesztő filmet nézel (ha szoktál)? Min elmélkedsz? Mi az a világban, amin változtatnál? Milyen ügyön segítenél és hogyan? Mi zavar a legjobban, mire vagy érzékeny (szegények éhezése, állatok szenvedése, fajok kipusztulása, környezetszennyezés, tudatlanság...)?
Mi az, amiről el tudnád képzelni, hogy azért tegyél, az legyen a hivatásod?
Fontos, mielőtt megtetszik egy szak, nézd meg gyorsan, piacképes-e!
Ne válassz olyan szakot, amit túl sok helyen oktatnak, amire azt ígérik, ehhez is értesz majd meg ahhoz is! Csak neves intézményeket válassz! A szak ne térjen el jellegében az adott kar többi szakjától!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!