Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » ELTE bölcsésztudományi kar,...

ELTE bölcsésztudományi kar, vélemények?

Figyelt kérdés
Èrdemes oda menni?
2013. szept. 7. 18:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Èrtem, akkor kezdek mást alapképzésen, aztán jöhet a mesterképzés valamint ez után a doktori képzés:DD
2013. szept. 7. 19:53
 12/16 anonim ***** válasza:
84%
Igen.
2013. szept. 7. 19:57
 13/16 anonim ***** válasza:
84%

Alapképzésnek mindenképpen nyelvszakot válassz, de egy másik nyelvből is jónak kell lenned, mert fordító és tolmács képzésen két nyelvből oktatnak, csak az egyikből hangsúlyosabban. Doktori képzésre pedig akkor mehetsz, ha tudományos cikked megjelenik valahol.

Nem gond, hogy bölcsészkarra mész, én magam ugyan nem oda járok, de elismerem a nyelvszakos, pszichológus és egyéb nívósabb képzés tanulóit. Ellenben a szabad bölcsészekhez már nem így állok. Érdemes oda menned, ha szereted és szépen felépíteni és törni a céljaid felé. Én is szeretnék majd fordító és tolmács mesterszakra menni a másik általam megcélzott mesterszakkal párhuzamosan.

2013. szept. 7. 20:01
 14/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :)

Spanyolból és németből felsőfokú nyelvvizsgám van, angolból középfokú, szerintem ez elég jónak számít:DD

2013. szept. 7. 22:33
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet az előzővel. Már most jócskán túlteljesítetted a nyelvi követelményt, sokkal jobban jársz, ha szűkíted a szakterületet, és alapszaknak teszem azt történelmet választasz (na feltéve, ha ragaszkodsz a bölcsész vonalhoz, mert pl egy műszaki szakfordító hülyére keresheti magát).

Ha nincsen semmilyen konkrét szakterületed (olyan, amiről papírod is van), akkor csak általános témákban fognak később alkalmazni, ilyen fordítók és tolmácsok egyrészt nagyon sokan vannak, másrészt eleve kevesebbet is keresnek.

2013. szept. 8. 02:45
 16/16 A kérdező kommentje:

Uu most összezavartatok:)

Még gondolkodok rajta:))

Ès köszönöm a válaszokat:)

2013. szept. 8. 10:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!