Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek milyen szakra...

Szerintetek milyen szakra érdemes menni? El vagyok keseredve. Bővebben lent.

Figyelt kérdés

Életem egyik legroszabb döntése volt,hogy bölcsész szakra (büfé szak) mentem, ráadásul kommunikáció.El is végeztem,most már bánom és gyakran szidom is magam, de még régebben tudatlanabb és tapasztalantlanabb voltam. Eddig mindenhol kinevették a szakomat, teljesen megértem, mindenkit lebeszélek róla.

Szeretnék második diplomát, aminek van jövője, amire érdemes menni.Erről szeretnék véleményeket. Azt tudom,hogy gazdasági szakra és bölcsész szakra semmiképp sem akarok menni.Nagyon szeretem a természettudományokat, bár a matek nem az erősségem.Hálás lennék, ha kapnék válaszokat. Előre is köszönöm.

Nem tudom mennyire lényeges, de lány vagyok.

2009. nov. 2. 14:34
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Menj természettudományi karra, ha szereted a biológiát, kémiát! Esetleg gyógyszerésznek vagy fogorvosnak is tanulhatnál.

2009. nov. 2. 21:23
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!Sajnos mindkettőnél csak nappali tagozatra lehet menni, 27 évesen már nem tudom bevállalni. :(

De a gyógyszerészeti szép szakma nagyon. Nem lesz egyszerű jó szakmát találni.

2009. nov. 2. 22:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Szívesen. Előző vagyok. Én most februárban jelentkezem egyetemre, de fogalmam sincs amúgy nekem sem, hogy milyen szakra menjek.:( Mindegyik, amit kinéztem, állítólag "büfészak".. Teljesen elvagyok keseredve.

Egyébként a pszichológia esetleg nem érdekelne?

Engem igen, de nincs meg hozzá a megfelelő pontszámom sajnos.

2009. nov. 3. 10:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Pszichológián én is gondolkodtam, de sokan azt is büfé szaknak mondják.Nekem is az a problémám, hogy oda nagyon magas pontszám kell, így azt inkább nem próbálom meg. 2001-ben érettségiztem, nagyon sokat felejtettem. Érdekel az informatika is, csak ott meg tudni kell a matekot. Természettudományi karról meg lebeszélnek, mert, hogy abból nincs pénz,nem tudok elhelyezkedni. Viszont én már csak olyat tanulnék,ami érdekel is és tudom azt,hogy mit nem akarok tanulni.
2009. nov. 3. 14:17
 5/7 anonim ***** válasza:
Én lehet, hogy informatikus könyvtáros szakra jelentkezem. Téged az nem érdekelne? bár állítólag az is büfészak.:S Egyáltalán mi nem büfészak?! Manapság sajnos mindenre azt mondják.:S
2009. nov. 3. 19:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Na jó, azért építészmérnök meg még pár mérnöki szakra nem mondják, hogy büfészak.. De most a humán szakokról beszélek.
2009. nov. 3. 19:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, a könyvtár-informatikusra is azt mondják,hogy büfé szak, de igazából minden bölcsész szakra ezt mondják. Egyébként mindegyik szaknak megvan a maga előnye, szépsége, csak más az értéke társadalmilag. Szerintem arra a szakra menj, ami érdekel, amivel diplomázásod után is foglalkozni akarsz. Nekem a legelső szempont,hogy érdekeljen, megbolondulnék például ez közgáz szakon, fél évig tanultam pénzügyet, de félév végén a sírás kerülgetett, annyira utáltam. Sajnos én először a szívemre hallgatok és ez az élet minden területen így van.Ezért sem alakulnak túl fényesen a dolgaim.
2009. nov. 4. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!