Történésznek szeretnék tanulni pontosan hol lehet és mi kell ahoz hogy felvegyenek?
Szia. Az ELTE-n van konkrétan egyiptológia szakirány is, tehát, ha mindenképpen az akarsz lenni, akkor oda próbálkozz, viszonylag közel is lesz akkor. Viszont itt magas a pontszám, mindenképpen emelt szint, és nem árt ha van nyelvvizsga is.
Én a Debreceni Egyetemre jártam, itt 3 specializáció van: modern politikai eszmék és intézménytörténet, gazdaság és társadalomtörténet, nemzetközi kapcsolatok története, valamint van egy szakirány is a levéltár.
Persze, ahhoz, hogy történész legyél nem elég a 3 éves alapképzés, szükségeltetik hozzá a plussz két év MA képzés is. Készülj fel arra is, hogy nem keresnek minden sarkon történészt...Én pl elvégeztem, ezt a szakot, most pedig igazgatásszervezőre járok. Mindenképpen jó az, ha az ember több lábon áll.
Sok sikert a felvételihez!
17:06-os vagyok, nálunk a tandíj olyan 130 körül volt. Első év első félévében vannak bevezetés-es tárgyak (pl néprajz, filozófia, gazdaságtöri, nemzetközi kapcsolatok, levéltár) aztán könyvtárismeret, infó. Aztán második félévtől kezditek az ókorral, majd félévenként ugrás egy kicsivel előrébb. Tulajdonképpen az első félév az, ami nem annyira töri, de a többi csak az lesz:)
Ha van még kérdésed írj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!