A dietetikus az nőies szakma?
Helló!
1975-ben kezdték hazánkban ezt a gyönyörű hivatást. Akkoriban inkább nők választották, ma már viszont van jó pár férfi dietetikus, nézd meg pl.: Tihanyi Andrást a google-ban, nagyon komoly szaktudású, ő írta Mo legjobb sporttáplálkozási szakkönyvét! én is dietetikus vagyok, de Tihanyival dolgozom. Diabetikus szakács NINCS!!! az az jelenti, hogy a szakács a cukorbetegeknek való "elfogyasztandó"....(diabetikus termékek vannak)diétás szakácsképzés van, de dietetikus felügyelete alatt dolgozhat! A képzés kőkemény, orvosi alapok!!!!biokémia, nutrigenomika, belgyógyászat, anatómia!!!de én imádom!! szép napot, Klima Anita dietetikus
Szerintem a fodrász is nőies szakma - mégis, ismersz híres női fodrászt?
Kozmetikus - abszolút női szakma, mégis a TV-ben, médiában férfiak számolnak be az új kozmetikumokról, kutatási eredményekről, ajánlott kozmetikai szerekről.
Stylist - médiában nagyrészt férfi, nem egy műsor foglalkozik átalakítással, férfi műsorvezető, férfi divatdiktátor, az "áldozat" ppedig egy nő.
Divattervező - nő is akad, de javarészt férfi. A legtöbb divatcég és márka férfitől ered, ők álmodták meg és valósították meg az álmot. CK, D&G, T. Hilfiger, Armani csak hogy a nagyobbakat emeljük ki. A divat nem a nőké :((( :D
És amin piszok nagyot röhögtem: műkörömépítő - egy férfi mutatta be a legújabb trendet, a nyerő színeket, anyagokat, formákat az aktuális idényre. Férfi, mégegyszer mondom és média...és körmök, amiket szerencsére még(!) csak a nők színeznek és formáznak.
Ezek után nem gondolnám, hogy a most egyébként is népszerű dietetikus, meg egyéb táplálkozással illetve egészséges életmóddal kapcsolatos szakmákat (sportolás, személyi edző, ilyen-olyan egészségügyi szakértő) ne férfiak végezzék.
Nem tudom miért, de látod a példáimon keresztül, a középpontban a férfiak vannak ezekben a témákban is.
(vannak férfi dadák, ovobácsik, tanítók, steward-ok, szállodai recepciósok, ruhabolti vagy drogáriai eladók - ezek is inkább nőies foglalkozások - szerintem, mert nem szívesen veszek tampont vagy tangabugyit férfitől, mégis ott tudnak lenni a pasik)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!