Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki segítene átlátni az...

Valaki segítene átlátni az oktatást és a lehetőségeket?

Figyelt kérdés
Üdv. Az a baj, hogy nemtudok dönteni, mert nem látom át az egész rendszert, ha valaki segítene átláthatóbbá tenni sokat segítene vele! Elmagyarázom. Van érettségim ami 4-es 5-ös és semmi sem emelt szintű, van egy angol nyelvvizsgám és mindentől függetlenül egy szakmám is, ami nem kereskedői körben tartozik. Kérdéseim. Sima érettségivel mit kezdhetnék? Érettségivel miket tanulhatok tovább? Megérné egy második szakma? Vagy inkább főiskola? A főiskolában szakmámtol függetlenül választhatok más területet? Nagyon fontos lenne, nem szeretnék feleslegesen még egy szakmát az évek helyett szivesebben járnák államilag támogatott főiskolára, régen nemszerettem tanulni, nem volt ezekről szó, sosem kérdeztem senkit, de most már érdekelnek a válaszok.

2013. aug. 26. 22:51
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha találsz egy olyan szakot, ami érdekel, akkor arra gyúrj rá. Ez alatt azt értem, hogy nézd meg, kell - e emelt szintű érettségi a bejutáshoz, stb. www.felvi.hu-n minden szaknak megtalálod a leírását.

A szakmádtól függetlenül választhatsz bármit.

2013. aug. 26. 22:55
 2/3 anonim ***** válasza:

Milyen szakmád van?

Továbbtanulni csak (elsősorban) olyan helyre menj, ahol olyan felvételi tárgyak vannak, amikből neked ötösöd volt az érettségin (mert akkor van esélyed)-

Vagy pedig bizonoys tantárgyakból mehetnél újraérettségizni (pl.emeltre)

2013. aug. 26. 23:24
 3/3 A kérdező kommentje:
Most van egy festő-mázoló, meg külön az érettségi és nem tudom mitcsináljak, mert nem kell még egy szakma, szeretnék valami államilag támogatott közeli fősulit, mert pénz nincs rendesre vagy az ország másik felébe... tanulni pedig szeretnék még.
2013. aug. 27. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!