Fizika vagy kémia?

Figyelt kérdés

szóval mindkettőt szeretem,fizikából keveset kellett eddig tanulnom,kémiából többet, de mindkettő nagyon jól megy.

Faktot kéne választanom, a matekfakt mellé melyik legyen?Fizikában van ami homályos, kémia meg tanulósabb. Szeretem a matekot, ez a választás nehezebb. Melyikből lesz könnyebb érettségiznem?

2013. aug. 24. 20:53
 1/5 anonim ***** válasza:

Én elfogult vagyok a kémiával szemben, szóval azt kell mondanom, hogy a kémiát válaszd :)

Az egy nagyon hasznos tárgy.

2013. aug. 24. 20:57
 2/5 anonim ***** válasza:
Fizikából könnyebb értettségizni, mint kémiából. Bár igazából én azt tanácsolom neked, hogy gondold ki hová akarsz továbbmenni és nézd meg a követelményeket. Mert ha mondjuk olyan helyre akarsz menni, ahol mondjuk a matekot ÉS fizikát, kémiát, informatikát nézik, akkor az informatikát is jó letenni, remélhetőleg abból egy szép eredményt érsz el és azzal tudod majd a pontokat kialakítani. Mellette természetesen járhatsz fakultációra. Én a kémiát ajánlom, nekem a szívemhez az van közelebb, meg ott érdekesebb dolgok is vannak, mint a fizikában :D
2013. aug. 24. 20:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha vegyészmérnöknek mennél, akkor kémia.

Ha műszaki karra akarsz menni továbbtanulni, akkor fizika.

2013. aug. 24. 21:15
 4/5 anonim ***** válasza:
Több olyan szak van, ahol a fizika tudás előnyösebb, kémiát nagy részben csak vegyészmérnökin illetve kémia alapszakon tudod hasznosítani. Van még sok szak, ahol felbukkan a kémia, de nem olyan jelentős mértékben.
2013. aug. 24. 21:16
 5/5 anonim ***** válasza:

az is számít a faktválasztásnál,hogy milyen szakra szeretnél felvételizni?

én amúgy a kémiát választanám, én is abból emelteztem most :)

2013. aug. 25. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!