21 éves vagyok érettségi nélkül tudok valahol hallgatói jogviszonnyal nappali tagozaton tanulni?
Figyelt kérdés
De nem tanulói jogviszonnyal mert úgy tudom hogy nem lehet szakma vagy érettségi mindegy.Aki tud valami jó ötletet kérlek írja meg.2013. aug. 22. 12:29
1/7 anonim válasza:
Hallgató az, aki egyetemen vagy főiskolán tanul. Neked ez nem lehet. OKJ tanfolyamok közt van, amihez érettségi sem kell, akkor tanulói jogviszonyod lesz. OKJ tanfolyamon az első OKJ ingyenes, tehát ha még nincs okj végzettséged.
2/7 anonim válasza:
Csak valami OKJ-ra tudnál menni szakmát tanulni
(de nem "hallgatói" jogviszonnyal).
Olyan OKJ-ra, amihez nem előfeltétel az érettségi megléte
3/7 A kérdező kommentje:
És van valami olyan okj amin kap az ember árva ellátást mert nem értem Pécsi vagyok itt mindenki azt mondja hogy 21 éves korig mehetek nappalira de Pesten 22 ez annyira igazságtalan.
2013. aug. 23. 07:56
4/7 anonim válasza:
Árvaellátást akkor kapsz, ha tanulsz és nem vagy még 25 éves. Amit tudni kell az az, hogy ez csak nappalin érvényes. Amiről te beszélsz, az más. OKJ-n az első képzés, ha még nincs OKJ képzettséged, akkor ingyenes. Ugyanakkor csak a 21. életévedig ingyenes, ha nappalin tanulsz. Illetve, ha évvesztes vagy , akkor a 22. életévedig, utána fizetni kell a tandíjat. Itt egy friss cikk erről: [link]
5/7 A kérdező kommentje:
Értem köszi
2013. aug. 24. 06:52
6/7 anonim válasza:
erettsegi nelkul is vannak szakok pl a szakacs ami nem egy rossz szakma de sajna 21 felett nem tudsz nappalira menni! esti vagy felnottkepzes..
7/7 anonim válasza:
bár a szakacsnal kell a 10. osztaly sikeres elvegzese!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!