Lenne értelme a passzív félévnek?
Figyelt kérdés
Németországba megyek egyetemre, de felvettek itthon az eltére is. A kérdésem az lenne, hogy érdemes-e itthon beiratkoznom és passziválnom magam, arra az esetre, ha mégis haza kell jönnöm, mert nem olyan jó kint. Ha aláírom a hallgatói szerződést, passzív féléven vagyok aztán végül el sem kezdem az egyetemet, semmilyen kötelezettségem nincs, ugye?
Van egyáltalán valami előnye a beiratkozásnak? Lesz-e például tb-m ha egyből passzív féléven vagyok? Nem lenne rossz, ha nem kéne magam után fizetni..
2013. aug. 21. 08:20
1/5 anonim válasza:
Első félévben nem passziválhatod magad.
2/5 anonim válasza:
Vannak olyan egyetemek, ahol az első félévben is lehet passziváltatni magad, de sok egyetemen nem, ennek előbb járj utána. Ha passziváltatod magad, akkor tb nem jár, azt magadnak kell fizetned.
3/5 anonim válasza:
Nem tudom, hogy más egyetemen hogy megy (meg hogy egyáltalán egyetemre válogatja-e) de az óbudain lehet passzív félévet kérni. Van olyan is, hogy halasztás. Hívd fel az egyetem TO-ját és kérdezd meg őket szerintem. :)
5/5 A kérdező kommentje:
passziválhatom magam első félévben is. én úgy láttam, hogy ha passzív féléven vagyok, akkor diákom nem lesz, de tb-m igen..
2013. aug. 26. 08:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!