Fösulit 26 évesen nappalin vagy estin? Tapasztalatok?
Milyen suliba jelentkezzek? Szeretnék vmilyen főiskolát elvégezni,de nem tudom milyet válasszak és hogyan...
Imádok utazni és nagyon szeretem az állatokat. Valami ötlet? (állatorvos kizárva,nem birom a vért...)
Én 25 évesen kezdtem nappalin és megmondom őszintén még egyszer nem kezdenék nappalin csak levelezőn.
Jóba vagyok a csoporttársaimmal de a 19 éves problémákhoz már öreg vagyok.
Nem estin- nincs is esti.
Esti az OKJ-nél van
Csak levelezőre tudnál menni
Szia!
Távoktatáson végeztel el a Kodolányi egyik szakát 2012-ben (nem túl bő a kínálat távoktatáson, de nekem pont jó volt)
Sok kitartást igényel, mert 3-3,5 év mindennel együtt, tanulni kell, teljesíteni, fizetni is, szóval nem adják könnyen.
18 éves voltam, a csoporttársaim 25-60, én voltam a legfiatalabb :P nem is értették miért távra mentem és nem nappalira - hát én sem :D
Minden tantárgyhoz kaptunk leckékre bontott összefoglalást, ami tartalmazta a legfontosabb pontokat az adott témában. Változó volt a terjedelem. Félévente 6-8 tárgyunk volt ha jól emlékszem, ezekből kellett vizsgázni.
Félévente 2x kellett (ajánlott) bejárni konzultációra /szombati napok/, ami annyit tesz, hogy az aktuális tárgyakból van egy előadás, összefoglalás, gyakorlás, valami, ami segíti a felkészülést. Nekünk is ugyanazokat a tárgyakat kellett felvenni, mint a nappalisoknak vagy levelezősöknek, ugyanúgy vizsgáztunk, ugyanazt a tesztet írtuk, ugyanazt a diplomát kaptuk, ugyanúgy kellett nyelvvizsga, szakdolgozat, az államvizsga is ugyanúgy zajlott, mint máshol, ugyanazokat a tételeket kaptuk központilag.
Fősuli alatt minden tárgyhoz kaptunk egy beadandó feladatot, amit otthon el kellett készíteni (nem volt kötelező, csak ajánlott, ezzel is gyakoroltunk) azonban volt, hogy a beadandó volt a feltétele a vizsgának. Kaptunk rá jegyet vagy értékelést, volt ahol beszámított a vizsgába (ha jól sikerült felfelé kerekített, ha nem lefelé) volt ahol nem számított, de a vizsgát sosem váltotta ki.
Tehát tárgyanként 1 személyes konzultáció és 2 videókonzultációnk volt, na azok tényleg viccesek voltak.
Kezdeti időben (2008) még nem nagyon mert senki közvetlenül beszélgetni a tanárral, ez úgy nézett ki, hogy ő 35-40 percben összefoglalta a tárgyat, kiemelte a legfontosabb, nehezebb részeket, magyarázott kicsit, beszélt a vizsgáról és annak menetéről majd 10-15 percben várta (volna) a kérdéseket tőlünk. Később már gördülékenyebben ment, fejlődött a technika, szuperül lehetett látni, hallani a tanárt, bekapcsolódni és írni neki. Sokan nem vettek részt ezeken a konzikon - családra, munkára hivatkozva, volt hogy én is elfelejtettem vagy csak szimplán nem érdekelt :D
1 tárgyból alkalmunk volt online is vizsgázni, ez kb a Kresz teszthez hasonló módon zajlott, bejelentkeztél az adott helyre, kitöltötted az adataidat, majd 20 perc alatt kaptál nem tudom 30 kérdést igaz-hamis vagy ABCD feleletválasztós módon, majd a végén kiértékeltek. Ha megvolt a 60% megkaptad a jegyet, ha nem sikerült mehettél élőben vizsgázni, nem számított ez sehova, csak próba volt.
Szóval nagyon sokat fejlődött a KJF az a 3 év alatt, rugalmas, korrekt, segítőkész volt mindenki. Csak ajánlani tudom.
Ránk is vonatkoztak a KJF "kedvezmények", pl. akciós nyelvórák ha meghirdették vagy táborok, szervezett utazások, bármi.
Minden tanár hangsúlyozta, bármelyik távos hallgató bejöhet bármilyen előadásra (nyilván arra mihez köze van - nem fogsz pl. gazdászként jazz előadást hallgatni :D), legyen az nappalisoknak vagy levelezősöknek, ha ideje és enrgiája engedi, üljön be nyugodtan (nyilván 150 km-ről nem mentem egyszer sem, de ha fehérvári lettem volna, nyilván többször ellátogattam volna, azzal is tágítottam volna a fejem)
Az már más kérdés milyen szakot választasz és azzal milyen esélyekkel tudsz elhelyezkedni, szerencse is kell hozzá.
Én csak ajánlani tudom ezt az intézményt és a várost is! :)
KJF-Székesfehérvár <3
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!